Interview met het sludgemonster uit Lichtervelde: Darqo
Bart Vereecke

Samen het podium van De Zwerver delen met Brutus en Eleanora. Dit stond met stip aangeduid in de agenda bij de heren van Darqo op vrijdag 19 mei. Met een meer dan geslaagd optreden trapte het zestal uit Lichtervelde de avond in stijl op gang. Na wat een van de beste Darqo optredens tot nog toe was, nam de band nog even de tijd om de Amped-Up-redactie te woord te staan.

Het is fris wanneer we op het terras van De Zwerver plaatsnemen. Of is het, het grote contrast met de hitte in de zaal… Wie zal het zeggen? Feit is dat we net een stomend optreden van Darqo achter de kiezen hebben. Tijd dus om even aan tafel te zitten met Bjørn Bossu, Cisn Borlé & Dagmar Verfaillie.

Met het album NightInTheScullery bracht Darqo een album bestaande uit één enkele track van 45min. Is dit wat we ook mogen verwachten bij volgend werk van Darqo?

Tot voorheen was het voor ons ook nog niet helemaal duidelijk, maar nu we aan het werk zijn aan de opvolger van NightInTheScullery denken we dat deze lijn zal worden doorgetrokken. We hopen alvast dit concept terug te kunnen hanteren, maar zien wel hoe de de ontwikkeling en opnames van deze opvolger verlopen.

De plaat werd op heden enkel te koop aangeboden op USB-stick. Bestaat de kans dat dit album alsnog op cd of vinyl verschijnt?

We kunnen laten weten dat NightInTheScullery binnenkort op vinyl zal verschijnen. Een releasedatum is nog niet bekend. Wel kunnen we al zeggen dat dit een uitgave op gekleurd vinyl zal worden en dat er een oplage komt van 100 stuks. Naast het vinyl overwegen we om dit misschien nog op tape uit te brengen. Een cd zal er niet volgen. We maken de keuze om ons werk op zaken uit te brengen waarbij je niet, of niet makkelijk de mogelijkheid hebt om door te spoelen. Darqo is een totaalbeleving, en zo willen we dit ook overbrengen naar het publiek.

Is er reeds zicht op een platenlabel met zicht op een opvolger voor NightInTheScullery, of blijft alles in eigen beheer?

Momenteel is er nog geen platenlabel die zich gemeld heeft. Ook zijn we met Darqo niet meteen vragende partij. Een platenlabel is leuk, maar voor ons is het belangrijk dat we ons eigen ding kunnen blijven doen, en niet moeten ingaan op eventuele eisen die gesteld kunnen worden. Wanneer een label ons wil laten tekenen zou het ook enkel onder deze voorwaarde gebeuren. Vooral het Gentse Consouling Sounds lijkt een mogelijkheid te kunnen zijn, maar zoals gezegd was er tot op heden nog geen contact.

Hoe zien jullie de toekomst verder met Darqo? Zijn jullie eventueel klaar voor een buitenlands avontuur?

Eigenlijk zien wij Darqo meer als een hobby. We zijn allemaal vaders binnen een gezin, wat ervoor zorgt dat dit niet meteen onze ambitie is. Gewoon samen muziek maken en optredens doen is al voldoende voor ons. Mocht de kans zich echter voor doen, en we kunnen dit plannen binnen ons gezinsleven zouden we die kans natuurlijk wel durven grijpen.

Opvallend vandaag, waren de visuals. Dit aspect kwam vandaag, op het podium van De Zwerver, meer dan ooit tot zijn recht. Opmerkelijk was ook dat jullie Tjalle mee op het podium laten plaatsnemen. Gebeurt dit alles in overleg, of krijgt Tjalle hier carte blanche?

Onlangs hebben we besloten om geen visuals meer te voorzien bij een optreden, wanneer Tjalle er niet bij kan zijn. Ooit maakte Bjørn nog een compilatie op disc, die we dan lieten meespelen tijdens onze show. Hier zijn we dus mee gestopt. Meer dan tevoren is duidelijk dat Darqo een totaalbeleving is, waar ook de visuals van Tjalle onderdeel van uitmaken; we zien hem dan ook als een volwaardig bandlid van Darqo. De visuals zelf zijn volledig van Tjalles hand. Soms laat hij eens enkele zaken zien op repetitie. Tijdens een optreden zelf gebeurt ook bij Tjalle alles live. Zo zitten er ook livebeelden van op het podium zelf in de visuals verwerkt, en zijn er frequent nieuwe beelden bij nieuwe shows.

Tot slot zijn we bij Amped-Up benieuwd welke albums inspiratiebronnen zijn voor Darqo, en welke platen die tijdens de laatste twee jaar uitkwamen tot jullie favorieten behoren? 

Inspiratiebronnen hebben we met Darqo niet echt in het dagelijkse leven. Bjørn luistert graag naar 80’s synths, terwijl Cisn bitter weinig naar harder werk luistert. Enkel wanneer hij zelf muziek maakt moet het blijkbaar hard zijn.

Voor een favoriet album moeten de heren even diep graven.

Dagmar: TerraformAscending Steps

Bjørn: GoldOptimist

Cisn: HorrorIrreversible

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

15oktalldayProgtime 2022

november

Geen concerten

Loading
Share This
X