SiX By SiX – Beyond Shadowland
LABEL:
inside Out
RELEASEDATUM:
26 april 2024
85

Six By Six mag dan misschien nog geen klinkende naam zijn in het heavy metal wereldje, bij liefhebbers van progressieve rock en metal doen die toch een belletje rinkelen. Beyond Shadowland is het tweede werk van een trio gevormd door drie ervaren rotten in de rock business, één voor één afkomstig uit een ander land waar de taal van Shakespeare de voornaamste voertaal is… Gitarist Ian Crichton (Saga), drummer Nigel Glocker (Saxon en op een blauwe maandag ooit bij Asia) en frontman, bassist en toetsenist Robert Berry (3 met Emerson & Palmer) zijn drie namen die me twee jaar geleden genoeg zegden om twee jaar geleden mijn nieuwsgierigheid op te wekken en meteen hun eerste werk op vinyl aanschafte met ogen en oren dicht en op het einde van het jaar zou belanden in de top 10 van ondergetekende.

Een eerste luisterbeurt bevestigde al het goede die te vinden was op het homonieme eerste album uit 2022 en meteen ook confirmeerde dat Six By Six geen eendaags supergroep was. Moeite doen om Saga of Saxon invloeden op te sporen is verloren moeite, Six By Six is veel meer dan dat, een frisse wind in de soms wel wat monotone prog rock wereld aangevuld met seventies en eighties hardrock van over de grote plas. Het talent van de ruim pensioengerechtigde leden is vanaf het allereerste nummer, Wren, al te ontwaren met niet te versmaden gitaarwerk en een catchy geheel. Idem dito wat Arms of a Word betreft. Dezelfde ingrediënten in een andere mix die handelt over clickbait, bull’s eye!

 

Obiliex dat op het album als vierde geprogrammeerd werd was de tweede single, een iets trager nummer met een lekkere gitaarsolo. Niet eens twee weken geleden werd The Mission gelanceerd, het elfde en laatste lied uit de jongste worp van het trio met behoorlijk wat tempo en melodie waar de keyboards een prominente rol in spelen.

 

Beyond Shadowland, uitgebracht bij het Duitse per excellence prog label InsideOut, is 55 minuten lang muzikale uitmuntendheid zonder te vervelen terwijl de catchy kant van de tracks ook de goedkeuring zouden moeten krijgen van allround rockfans zonder paardenbril.

Tracklist:

  1. Wren
  2. The Arms Of A Word
  3. Obiliex
  4. Only You Can Decide
  5. Titans
  6. Outside Looking In
  7. Spectre
  8. Sympathise
  9. One Step 
  10. The Mission

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X