200 Stab Wounds – Manual Manic Procedures
LABEL:
Metal Blade Records
RELEASEDATUM:
28 juni 2024
80

Met Manual Manic Procedures is de Amerikaanse death metal band 200 Stab Wounds toe aan de langverwachte tweede langspeler. Het debuut Slave To The Scalpel dateert ondertussen ook al van 2021 en wist toen de nodige gensters te slaan. Het debuut was dan ook zonder meer een rauwe en compromisloze reis door de donkere krochten van de death metal. Of 200 Stab Wounds deze reis weet verder te zetten, kwamen te weten op 28 juni! Aan de operator Metal Blade Records zal het alvast niet mogen liggen…

200 Stab Wounds slaagt er met deze Manual Manic Procedures wederom in om de brute energie van hun live-optredens vast te leggen in de studio-opnamen, iets wat vaak een uitdaging is voor veel  metalbands. De productie is rauw en direct, wat perfect past bij de agressieve stijl van 200 Stab Wounds. De gitaren zijn zwaar en snijdend, de drums beuken ongenadig voort, en de vocalen van Steve Buhl zijn diep en angstaanjagend.

Wat Manual Manic Procedures onderscheidt van andere death metal albums is de combinatie van technische vaardigheid en pure agressie. Nummers zoals opener Hands Of Eternity en Flesh From Within tonen niet alleen een indrukwekkend technisch kunnen, maar ook een gevoel voor songwriting dat vaak ontbreekt in het genre. De riffs zijn pakkend en blijven hangen, terwijl de ritmesectie een solide en dynamische basis weet te leggen.

 

Het album heeft ook een rauwe, old-school vibe die doet denken aan de vroege jaren ’90 death metal, maar zonder oubollig te klinken. De band heeft een frisse energie die ervoor zorgt dat de muziek levendig en relevant blijft. De teksten zijn duister en gewelddadig, passend bij het brute muzikale landschap dat de band creëert.

Manual Manic Procedures is een straffe vervolgplaat, waarmee de heren van 200 Stab Wounds duidelijk maken dat men best met hen rekening kan houden de komende jaren. De band brengt een verfrissende energie naar de death metal scene en combineren technische vaardigheid met brute kracht op een manier die zowel fans van het oude schoolgeluid als nieuwe luisteraars zal aanspreken. Dit album is een must-listen voor elke liefhebber van extreme metal, al had deze plaat net dat tikkeltje langer mogen duren…

Tracklist:

  1. Hands Of Eternity
  2. Gross Abuse
  3. Manual Manic Procedures
  4. Release The Stench
  5. Led To The Chamber / Liquified
  6. Flesh From Within
  7. Defiled Gestation
  8. Ride The Flatline
  9. Parricide

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X