Hippotraktor – Stasis
LABEL:
Pelagic Records
RELEASEDATUM:
7 juni 2024
85

Een muur van hemelse klanken en stevig gedreun. Dat komt er op je af bij het afspelen van dit album. De mannen van Hippotraktor schotelen ons weer een meesterwerk voor om vingers bij af te likken. De band heeft ondertussen al zijn stempel kunnen zetten op de Belgische prog/post-metalscene met het debuutalbum Meridian. Het was een zeer goed ontvangen album waarbij er heel wat werd gespeeld met dreigende maar melodieuze riffs, ruwe maar tegelijk ook clean gezang. Ritmische drums en vooral erg technische maar toch verfijnde stukken muziek. Schakel nu alles in de volgende versnelling, want dit tweede album komt duidelijk nog harder op je af. Hemels!

Het eerste nummer van dit album, Descent, is alvast een fantastisch en krachtig openingsnummer. Het heeft je een directe indruk dat dit tweede album opnieuw een blijvende indruk zal geven. Krachtige muziekgolven van zowel ritmische als beukende klanken die met gemak een storm kunnen doen losbarsten in jouw hoofd. De vlotte afwisseling tussen het cleane gezang en het keelschrapende gebrul klinkt zo subliem en past perfect in elk stuk van het lied. Met een goeie zes minuten heb je alvast een heerlijke intrede van dit album.

Stasis is ondertussen al iets eerder gelost op het publiek. Zo kregen we in april al een voorsmaakje van wat we ons konden verwachten bij het nieuwe album. Maar dit had niemand verwacht dat het zo goed is. Met een iets langer dan zeven minuut durend lied voel je alsof je een film aan het kijken bent. De verschillende opbouwen en breakdowns zijn gewoonweg fantastisch. Stilzitten is niet mogelijk, al is het gewoon wiebelen met de schouders of headbangen tot je nek ervan afvalt. Zo goed is dit lied.

The Indifferent Human Eye begint dan eerder rustiger. Met een simpelere opbouw komen we aan het clean en uitnodigende gezang van zanger Stefan De Graef. De muziek neemt je mee en slokt je opeens op wanneer het gebrul uit het niets komt. Men voelt het aankomen, maar voelt zo fantastisch aan.

Stuk voor stuk zijn het unieke nummers op dit nieuwe album. Geen enkel lied voelt hetzelfde aan. Puur luistergenot. Snel die plaat terug op repeat zetten en opnieuw luisteren.
Het is naar eigen mening toch wel al album van het jaar waardig. De tijd en moeite die in dit album zijn gestoken, levert zeker zijn vruchten af. Hier is duidelijk aan gewerkt geweest en dat hoor je. En niet alleen in de muziek is er veel werk gekropen maar ook in de albumcover. Hoe komt men er zelf op om zoiets te verzinnen? Geniaal gewoon!
Pelagic Records heeft hier een echte topper vast en toekomstgericht zullen we nog veel horen van de mannen van Hippotraktor.

Stasis komt uit op 7 juni 2024.

Tracklist:

  1. Descent
  2. Echoes
  3. Silver Tongue
  4. Renegade
  5. The Indifferent Human Eye
  6. Stasis
  7. The Reckoning

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X