Fleddy Melculy – Live @ Sin City
LABEL:
Sony Music
RELEASEDATUM:
15/03/2024
80

Wat ooit begon als een grap en prettig gestoord zijproject van Jeroen Camerlinck (toen nog actief bij De Fanfaar) is anno 2024 uitgegroeid tot een van grootste bands van Vlaanderen en ook zeer geliefd in Nederland.
Met het livealbum, Live @ Sin City, als kroon op het werk; een ultiem overzicht met van zijn tot nu toe glansrijke carrière.

Deze live registratie is opgenomen op 20 januari 2024 in een uitverkocht De Casino in Sint Niklaas en was tevens het laatste optreden van de Antichlist Benelux Clubtour. Live@ Sin City is daarvan een mooi souvenir met 22 tracks voor een speelduur van bijna 80 minuten.

Er wordt afgetrapt met het toepasselijke Lets Go! Gevolgd door Vandaag Nog Wel en Nee! God Is Een Kapper, uit And Just Niks For All (2021). Later in de set krijgen we nog Freddie en Niks, eveneens uit datzelfde album. Sabbath Bloody Sabbath, uit 2022, is het minst vertegenwoordigd in deze liveset namelijk met maar 1 track: Fuck Uw Vrienden.

Na Dudedeedurtwo en Geen Nieuws (allebei uit Antichlist) volgt 668, het eerste nummer van De Kerk Van Fleddy (2018). Met Korrel Zout wordt er nog eens een track van het laatste album gepresenteerd. Evenals Fake. Naarmate het optreden vordert, worden er meer nummers opgevoerd uit Helgië (2016). De plaat waar het ook allemaal met begonnen is en ondertussen al meer dan 10 000 keer verkocht is (op zich al een unicum in België en al zeker voor een metalplaat). Brood opent het lijstje. In lang vervlogen tijden was dit het moment dat de sneden brood lustig in het rond vlogen, maar heden ten dage is uiteraard zoiets uit den boze. Nog een klassieker die over eten handelt, is Geen Vlees, Wel Vis, waarna het tijd is voor de ultieme Fleddy Melculy– hit: T Shirt van Metallica.

Nog tweemaal worden er nummers uit Antichlist tevoorschijn getoverd, Geen Tijd Voor Spijt en Slavendrijver. Maar eerst mag Varken het eerste deel van deze liveset afsluiten. Het rondje bisnummers begint dus met Slavendrijver waarbij de band zijn beklag doet over het feit dat de opper-Fleddy in feite een echte slavendrijver is. Een op zich traag en op doom metal geïnspireerd nummer. Ik Ben Kwaad trekt het tempo terug naar omhoog en Apu Van De Nightshop doet wat het moet doen op dit moment van de show, namelijk de zaal naar een hoogtepunt brengen. Pinker doet de temperatuur nog meer de hoogte in jagen, zodat de afsluiter van de avond de boel kan laten ontploffen. En deze afsluiter is Feestje In Uw Huisje. Een toepasselijk nummer dat perfect omschrijft wat dit album inhoudt: een 80 minuten lang feestje.

Tracklist

 1. Let’s Go!
 2. Vandaag Nog Wel
 3. Nee!
 4. God Is Een Kapper
 5. Fuck Uw Vrienden
 6. Dudedeedutwo
 7. Geen Nieuws
 8. Freddie
 9. 668
 10. Niks
 11. Korrel Zout
 12. Fake
 13. Brood
 14. Geen Vlees , Wel Vis
 15. T Shirt Van Metallica
 16. Geen Tijd Voor Spijt
 17. Varken
 18. Slavendrijver
 19. Ik Ben Kwaad
 20. Apu Van De Nightshop
 21. Pinker
 22. Feestje In Uw Huisje

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X