The Warning + Conquer Divide @ Sala Riviera, Madrid – 4 april
Merycarmen LC

Op de avond van 4 april was Madrid getuige van een explosie van vrouwelijk talent van het hoogste niveau in La Riviera. The Warning, met de Villarreal-zusjes, samen met de metalcoreband Conquer Divide, brachten een memorabele show die een blijvende indruk achterliet bij al hun fans aan deze kant van de oceaan dus dachten we dat dit een uistekende kans was om een van de bands die op de Lokerse Feesten zal spelen vervroegd aan het werk te zien.

Conquer Divide: krachtige vrouwelijke metalcore

Voor velen in het publiek, waaronder wij, was de grote verrassing van de avond Conquer Divide. Precies om 20:06 betrad de metalcoreband, bestaande uit alleen maar vrouwen, het podium met een verpletterende kracht. Hun setlist bestond bijna volledig uit nummers van hun nieuwe album Slow Burn (2023), uitgebracht op 8 september vorig jaar. Met hits als Paralyzed, System_failure en Welcome2paradise zetten ze de toon en brachten ze ons meteen aan het headbangen. Helaas slaagden ze er niet in om de moshpit te starten zoals de vocalisten aan het publiek vroegen, maar we genoten er toch enorm van. Het enige nummer buiten het nieuwe album dat in de setlist was opgenomen, was Chemicals, een single uit 2020.

Conquer Divide – Kiarely Castillo

Isabel Johnson en Kristen Sturgis op gitaar, Samantha Landa op drums en Kiarely Castillo op zang, samen met gastvocaliste voor de tour Madison Spencer, boden een show vol krachtige riffs, krachtige gutturale vocalen en verpletterende breakdowns.

Conquer Divide – Isabel Johnson

Ondanks het recente vertrek van hun bassist/zangeres Janel Duarte, liet de band zich niet van de wijs brengen en gaven ze een elektrificerende show met een solide geluid en onmiskenbare synergie. De twee gitaristen overtroffen zichzelf met krachtige riffs en gedenkwaardige melodieën. Het oorverdovende drumwerk van Sam Landa markeerde het ritme met precisie en kracht, terwijl de vocalisten Kia en Mevrouw Madison schitterden met hun krachtige gutturale vocalen en melodieuze zuivere stemmen.

Conquer Divide – Sam Landa

Na de show nam de band de tijd om hun fans te begroeten en foto’s te maken, dus we maakten van de gelegenheid gebruik om even met ze te praten. Ze deelden hun opwinding over hun eerste tournee door Europa en de charismatische Sam Landa noemde zelfs haar ervaring als drummer van Nervosa in 2016 toen ze mijn T-shirt van de band zag.

Conquer Divide – Kristen Sturgis

Hoewel het publiek van The Warning niet volledig bekend was met hun metalcore-aanbod, lieten de energie en het talent van Conquer Divide niemand onverschillig. De band slaagde erin om een connectie te maken met het publiek en was ongetwijfeld voor sommigen de poort naar een nieuw genre.

The Warning: Drie zussen, een onstuitbare kracht

Al een paar jaar klinkt de naam The Warning luid in de hedendaagse rockscene. Deze drie Mexicaanse zussen, Daniela (zang en gitaar), Alejandra (bas en zang) en Paulina (drums), hebben het publiek betoverd met hun grote muzikale talent op zo’n jonge leeftijd en hun aanstekelijke energie. In 2022 openden ze voor Foo Fighters in Mexico, en in 2023 waren ze het voorprogramma van Muse tijdens hun Europese tour, toen we het bericht ontvingen van Mascot Records dat Conquer Divide als supportact voor The Warning op hun eerste Europese tournee zou optreden, hoefden we niet twee keer na te denken en besloten we onze koffers te pakken om ze te zien bij hun eerste show van de tournee in Madrid.

The Warning

La Riviera was gevuld met fans van alle leeftijden, met uitverkochte kaarten en een verwachtingsvolle sfeer. De manager van de band, Rudy Joffroy, wakkerde de publieksenthousiasme nog verder aan door aan het einde van de show een loterij van gesigneerde setlists aan te kondigen. Van het vooraan staan bij het podium tot aan de merchandise, er was geen plaats meer over. Zelfs het balkon zat tot de nok toe vol. De meeste aanwezigen droegen al bandmerchandise in de vorm van T-shirts, petten of hoodies.

Het Mexicaanse trio betrad het podium met S!ck, waarmee ze een elektriserende reis begonnen door hun aankomende nieuwe album Keep Me Fed (juni 2024) en het succesvolle Error (2022). Nummers als Choke, Money en Error brachten het publiek in vervoering met hun pakkende refreinen en aanstekelijke energie.

The Warning – Alejandra

Een van de meest bijzondere momenten van de avond was de presentatie van Automatic Sun, een nieuw nummer van hun nieuwe album Keep Me Fed, dat op 28 juni zal worden uitgebracht. Dit nummer, met een voortreffelijk heavy rockgeluid, werd ons tweede favoriete nummer van het nieuwe album, na S!ck, het krachtigste nummer tot nu toe.

Het toegiftnummer was Evolve. Het instrumentale gedeelte is absoluut ons favoriet van alle nummers van Error (2022). Paulina riep het hele publiek op om hun handen in de lucht te steken en te klappen, gevolgd door haar theatricale hoofdknik en een schreeuw vanuit haar binnenste terwijl ze op de drums losbarstte. Het was zonder twijfel een meesterlijke manier om het concert af te sluiten.

The Warning – Paula

Gelukkig hoeven we niet lang te wachten om The Warning voor het eerst in België te zien, want ze zijn zojuist bevestigd voor Lokerse Feesten op 6 augustus, dezelfde dag als niemand minder dan The Dillinger Escape Plan en Korn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X