Sister May – Undecided Behaviour
LABEL:
Eigen Beheer
RELEASEDATUM:
29/09/2023
80

Sister May is een progressieve industrial band uit België, met een sterke invloed uit de industrial muziekscene uit de jaren 80 en 90.

De muziekstijl van de band wordt omschreven als een mix van provocerende geluiden, alternatieve ritmes en mechanisch geluid, allemaal gepresenteerd met een moderne productie-inslag. Deze samensmelting van elementen creëert een industrial punksfeer, gekenmerkt door scherpe en authentieke geluiden die tot doel hebben een unieke luisterervaring te bieden. Fans van industrial muziek en mensen die op zoek zijn naar een frisse en onconventionele muzikale ervaring, zullen het werk van Sister May wellicht intrigerend vinden. De combinatie van hun invloeden, unieke sound en energieke live optredens zou hen kunnen doen opvallen in het moderne muzieklandschap.

Na hun eerder uitgebrachte ep’s, My Absolute Defiler en Ascent, is de tijd nu aangebroken om met een full album naar buiten te komen, Undecided Behaviour. Sister May nam de plaat op in de Penthouse Studio met Filip De Bot. De preproductie wordt verzorgd door niemand minder dan Matt McJunkins (A Perfect Circle, Puscifer). Dit is een niveau van expertise en ervaring in het vormgeven van het geluid van het project en voor een Belgische band is dit toch wel een hele eer. Alles wordt uitgebracht in eigen beheer maar voor het vinyl album zijn Stefaan Degryse, Carl Vangheluwe, Bert Goethals, Wannes Desramault en Pieter Desmet gaan aankloppen bij het Nederlandse label Lay Bare Recordings.

Undecided Behaviour telt acht tracks waarvan er zeven al eerder als single gepresenteerd werden. Alles samen goed voor een dik half uur progressieve, industrial muziek waarvan bij sommige nummers de link met new wave niet ver af zijn. Deze acht tracks hebben allemaal een verschillend geluid, het ene nummer is een echte oorwurm en het volgende heeft dan weer iets meer luisterbeurten nodig. Opener The Floater is zo een track die iets moeilijker binnenkomt. Hier komt de progressieve toets heel erg bovendrijven. Headshot echter is dan zo’n typische oorwurm. Je zit onmiddellijk mee met het verhaal en na het eerste refrein zou je het zelfs aan aankunnen om mee te neuriën.

Dust Devil heeft de eer om nog niet als single te zijn uitgebracht voor de release van het album. Dit nummer start met veel robotachtige blink blink elektronica en verandert elke minuut van richting en genre, wat misschien wel de reden is waarom dit niet eerder uitgebracht is wegens het iets moeilijker binnenkomen. Guts is muzikaal evenredig aan de titel. De moed en het lef hebben om binnen eenzelfde nummer plots een andere wending te geven en toch er positief uit te komen. Borderline kunnen we ook wel onder deze noemer catalogeren. Drums en bas zijn hier de hoofdingrediënten, ondersteunt door enkele elektronische toetsen brengt het geheel naar een industriële sound.

Sworm kunnen we dan weer beschrijven als een stevig rocknummer met wat progressieve toetsen. Aansluitende track The Kneep kan ook onder deze noemer worden geplaatst. Samen met het eerdere Headshot zijn dit wel de drie nummers die het radiovriendelijkst zijn. Om  Undecided Behaviour af te sluiten werd Dope gekozen. Een nummer dat al in februari 2022 op de wereld werd losgelaten. Een mix van stijlen en tempo’s. Ook op gebied van zang wordt er geswitcht wat, samen met de elektronische newwave-invloeden, het nummer een retro sound geeft maar dan geüpdate naar 2023.

Met Undecided Behaviour is Sister May er in geslaagd om een puike debuutplaat te presenteren. Mede door het feit dat zowat alle tracks op dit album al eerder als single gepresenteerd werden (The Kneep werd al in november 2021 gelost), komt dit album dan ook een stuk bekender over. Ook de preproductie door Matt McJunkins zal een positief resultaat hebben gehad op de definitieve sound van dit album. Ideaal voor fans van NIN, A Perfect Circle, Puscifer,….

Tracklist

  1. The Floater
  2. Headshot
  3. Dust Devil
  4. Guts
  5. Borderline
  6. Sworm
  7. The Kneep
  8. Dope

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X