Cadaver Shrine – Benighted Desecration
LABEL:
Chaos Records
RELEASEDATUM:
10 februari 2023
71

Cadaver Shrine is het nieuwste project van muzikale duizendpoot Maurice De Jong. Het project werd opgericht in 2022 en bracht al 2 nummers uit in oktober van datzelfde jaar. Voor diegene die De jong niet echt kennen, hebben misschien al gehoord van een van Gnaw Their Tongues, Cloak Of Altering, Hagetisse, The Sombre, … de lijst gaat maar door. Na enkele maanden wachten mogen we uit de duistere krochten van de aarde zijn debuutalbum verwelkomen: Benighted Desecration.

Het album doet zijn uiterste best om een bepaalde sfeer en ambiance in de ruimte te brengen die moeilijk weg te nemen is. De nummers brengen een soort van apocalyptisch beeld met zich mee. Het voelt alsof je middenin de brandende zon staat. Je blijft ernaar luisteren, maar voelt je huid en ziel wegtrekken.
De band combineert bepaalde death- en doomingrediënten die het album een unieke blik heeft. De diepe grommen die voortkomen in elk nummer, doet  een beetje denken aan een oude sjamaan uit de oertijd, diep verscholen in een grot. De geniale riffs trekken de nummers dan weer op zodat er ook een bepaald lichtpunt te bemerken valt. Als je de coverart bekijkt, snap je het een beetje. Een levenloos gelaat opkijkend naar de zon. Verbrand en verminkt.

Wat vooral bij de meeste nummers domineren zijn wel de gitaren en de zang. Na verschillende keren naar het album te hebben geluisterd, merk je meer en meer de unieke elementen die aan bod komen. Een van de punten waarbij Maurice De Jong eigenlijk wel in uitblinkt bij veel van zijn projecten.

De toon van het openingsnummer, The Reverberation, komt hard aan. Het nummer baant zich een weg doorheen je oren. Het verschrompelt en brengt je naar een duistere plek. Het nummer ploetert verder aan een gangbaar tempo. And Death Crawls volgt een beetje dezelfde toon en tempo. Het kenmerkt zich aan bepaalde elementen die het nummer anders maakt dat het eerste lied. Er lopen bepaalde lijnen door de nummers die erg hetzelfde lijken maar toch anders aanvoelen. Dit maakt elk nummer toch wel uniek op dit album.

Acht nummers lang worden je oren ondergedompeld in een duistere en branderige sfeer. Er zit veel potentieel in de nummers, maar missen nog net dat kleine extraatje om die nog pittiger te maken. Is het een project dat Maurice De Jong gaat verder uitdokteren, of zal het zijn speelkwartiertje in de zon gehad hebben. De tijd zal het zeggen, maar men kan er enkel maar genot in hebben. Als je fan bent van old-school death metal en doomed death metal is dit album zeker iets voor jou.

Benighted Desecration is uitgekomen op 10 februari 2023 via Chaos Records.

Tracklist:

  1. The Reverberation
  2. And Death Crawls
  3. Dragged Away
  4. The Black Door
  5. Tongues Spread
  6. Benighted Desecration
  7. Faceless Abomination
  8. The Shatterd Corpse

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X