The HU - Rumble of Thunder
Label: Better Noise Music
80
Vanpevenaeyge Carly

The HU, afkomstig uit Mongolië, heeft traditionele muziek en instrumentatie in zijn moedertaal gecombineerd met behulp van inheemse instrumentatie met westerse moderne rockstijlen om een ​​uniek en aanstekelijk geluid te creëren dat ze hebben bestempeld als Hunnu Rock. The Hu werd populair in 2019 met zijn debuutalbum The Gereg. Dat album kwam binnen op nummer 1 in de World Album en Tope New Artists Charts en vergaarde meer dan 250 miljoen gecombineerde streams.

De band heeft vervolgens ook uitverkochte zalen over de hele wereld, speelde op enkele van de grootste festivals ter wereld en werkte samen met artiesten als Jacoby Shaddix van Papa Roach en Lzzy Hale van Halestorm voordat ze Sad But True coverden van Metallica, wat ertoe leidde dat de band uit Mongolië werd uitgenodigd om Through The Never op het album van The Metallica Blacklist te coveren. Dus, als je nog nooit van The Hu hebt gehoord of als je niet zeker weet wat je van Mongoolse metal kunt verwachten. De band bestaat uit Gala als lead-keelzanger en speelt de Morin Khuur, Enkush op lead Morin Khuur (paardenkopviool) en keelzang, Jaya op Kaakharp, Tsuur, Fluit- en Keelzang en Temka op Tovshuur (Mongoolse gitaar). Een unieke mix van traditionele instrumenten en de diepe, vibrerende stem uit de keel die wordt gecombineerd met een gezongen stem om harmonie tussen hen te creëren. Al die tijd voegen de snaren van de andere instrumenten ongewone maar verbluffende geluiden toe die we over het algemeen niet gewend zijn te horen bij onze zwaardere muziek.

Nu trakteert deze Mongools collectief ons op een nieuw album, Rumble of Thunder. 13 tracks voor een speeltijd van 1 u en 11 minuten boeiende en intrigerende muziek. En wie benieuwd is naar wat je te wachten staat moet maar eens de videoclip van de single Bie Biyelege bekijken. Daarin zien we de instrumenten en de traditionele dans die ermee gepaard gaat. Opener This Is Mongol is al een paar maanden eerder gereleased en is sindsdien al meer dan 3 miljoen maal bekeken en 1.6 miljoen Spotify streams. Een paar maanden geleden onthulden ze ook een vervolgvideo Black Thunder, een episch verhaal over strijd, geloof en uiteindelijk de dood. Deel één staat halfweg het album en als afsluiter wordt dit nog eens herhaald maar nu het volledige verhaal van een dikke negen minuten.

Opwekkende nummers staan er ook op Rumble of Thunder. Luister maar eens naar bevoorbeeld Triangle. Een track waar je spontaan begint mee te fluiten. Sell The World is duidelijk een rustpunt op dit album. Waarna we het epische Black Thunder krijgen om met Mother Nature terug op adem te komen. Teach Me is de track met het grootse kampvuur gehalte, het straalt gewoon gezelligheid en samenhorigheid uit.

Rumble of Thunder is boeiend en intrigerend, het soort intrige dat je gewoon wilt voelen. Van begin tot eind is het ontzettend leuk en gewoon een heel leuk album dat iedereen in zijn verzameling zou moeten hebben voor wanneer een beetje cultuur nodig is en een enorme glimlach gewenst is.

Tracklist

 1. This is Mongol
 2. YUT Hövende
 3. Triangle
 4. Teach Me
 5. Upright Destined Mongol
 6. Sell The World
 7. Black Thunder
 8. Mother Nature
 9. Bii Biyelgee
 10. Segee
 11. Shihi Hutu
 12. TATAR Warrior
 13. Black Thunder (Extended)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X