Lastelle - Delicate
Label: Saviour Management
78
Ashley Bickx

De Brexit mag dan ondertussen wel een feit zijn, op muziek staan gelukkig geen grenzen. Anders had de nieuwste ep van het uit Oxford afkomstige gezelschap Lastelle onze mailbox niet kunnen bereiken. Lastelle is een band die volop aan een steile opmars bezig is en voornamelijk in post-hardcore kringen al aardig wat potten heeft weten breken. Onlangs, meer specifiek op 26 februari, zag de nieuwste ep van dit gezelschap het levenslicht, genaamd Delicate. Een kleinood dat kan rekenen op de nodige administratieve ondersteuning van het label Saviour Management.

Post-hardcore is te beschouwen als een vrij recente subgenre, maar wel een subgenre dat de laatste jaren meer en meer aan populariteit weet te winnen. De combinatie tussen enerzijds metalcore/hardcore en anderzijds de zeer intense, emotionele teksten slaat duidelijk aan. Lastelle surft in zekere zin mee op de post-hardcore golf, maar doet dit wel op een zeer overtuigende wijze. Delicate klokt in totaal af op een dik kwartier, maar in dat kwartier word je als luisteraar wel geregeld van de ene uithoek van het emotionele spectrum naar de andere geknikkerd.

De kracht van deze Delicate zit hem voornamelijk in de zeer diepzinnige, van emotie doorspekte songteksten die bovendien op een zeer krachtige, aangrijpende wijze op muziek worden gezet. Bij Lastelle is het geheel duidelijk krachtiger dan de som der delen. Toch is het voornamelijk de vocale wisselwerking tussen frontman aka brulboei Adam Rigozzi en de cleane, heldere vocalen drummer Mike Hayden die nagenoeg de hele ep voor vuurwerk weet te zorgen. Bovendien valt iedere song op zich te beschouwen als een hoofdstuk op zich. De concrete toedracht van de zes hoofdstukken laat ik evenwel over aan de luisteraar om te ontdekken.

 

Delicate zal bij vele liefhebbers van het genre inslaan als een bom. Maar ook voor diegenen die niet meteen vertrouwd zijn met het post-hardcoregenre is deze ep de ideale gelegenheid om het genre in zekere zin te gaan verkennen. Wie zich verheugt op een portie anthems die om een moshpit smeken, zal van een kale reis terugkomen. Wie daarentegen de tijd neemt om deze Lastelle volledig te laten doordringen, zal heel wat plezier beleven aan dit kleinood. Wij zijn alvast benieuwd hoe deze sterke muzikale composities zich zullen vertalen naar het livecircuit!

Tracklist:

  1. Distant Bodies
  2. Only Apathy
  3. Coping Without A Cure
  4. Departure
  5. Reverie
  6. A Letter Unread

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X