Abraham Sarache – Kaleidoscope of Dreams
85
Hughes Vanhoucke

Via een Spaanse maat van Mariskal Rock en La Heavy Magazine uit  Madrid mocht ik vorig jaar tijdens Prog Power Europe in het Nederlandse Baarlo Abraham Sarache ontmoeten, een vriendelijke jonge man uit Venezuela die al een tijdje in Amsterdam woont en werkt en voordien in Madrid verbleef.

Abraham Sarache bracht in 2016 een eerste album uit als solo-artiest, The Garderner, twee jaar later volgde ep Kaleidoscope of Fears als een trio en dit jaar volgde Kaleidoscope of Dreams, het vervolg op de ep uit 2018.
Een rode draad door deze albums is het gebruik van minder conventionele instrumenten zoals de “cuatro venezolano”, een viersnarige volksgitaar uit het geboorteland van Abraham Sarache dat enigszins kan vergeleken worden met de Hawaiiaanse ukelele zeker op gebied van stemming van het muziekinstrument bij uitstek uit Venezuela.

Kaleidoscope of Dreams is een ep van een half uur en handelt net als Kaleidoscope of Fears over “Generatie Y ” of beter bekend als de millennials. Deel één belichtte de minder positieve kant van de generatie terwijl Kaleidoscope of Dreams eerder focust op de positieve kant ervan en hun invloed op de hedendaagse maatschappij. Het eerste nummer van net geen vijf minuten is ook het titelnummer van de ep en is best wel rustig te noemen bij aanvang, waarna wat meer stevigheid komt optreden, een nummer over de hedendaagse maatschappij met invloeden uit alle continenten.

Nummer twee van de ep, Sentiment Analysis, handelt dan weer over het feit dat Generatie Y de best opgeleide is. Het nummer, net als de andere, werd opgenomen met de Venezolaanse cuatro en is ontegensprekelijk een interessant kenmerk. Een ander feature die me enorm aantrekt is de rauwe stem van Abraham Sarache.

Het derde nummer gaat over mentale gezondheid en samenwerking in de huidige maatschappij en dan volgt logischerwijze het vierde nummer, Submergence, een nummer van 6 ½ minuten en naar mijn smaak het beste nummer van het album met een sterke snaarsolo en een aantal ritmewisselingen. Submergence handelt over nieuwe zelfstandigen en ondernemers en hun vaardigheid om te multitasken. Een nummer waar ik niet genoeg kon van krijgen.

Kaleidoscope of Dreams wordt afgesloten met Wabi-Sabi, een track die voorbij de negen minuten gaat en over minder metalinvloeden beschikt wat daarom niet betekent dat het een minder nummer is. Het drumwerk bleef een hele tijd bij me hangen bij de eerste luisterbeurt zonder te spreken over het einde van het nummer dat het naar een climax brengt.

Abraham Sarache stond zowat in voor alles wat het album betreft, niet enkel de muzikale compositie en teksten maar ook de productie, de opnames net als het finetunen. Enkel de artwork werd uitbesteed.
Wetende dat sommige lezers soms graag muziek in hokjes steken, gaat het hier over songs die progressieve art rock met progressieve metal verenigen.

Het album is beschikbaar via de site van Abraham Sarache (www.abrahamsarache.com) tegen 10 € wat een prikje is voor een half uur aan kwalitatieve muziek. Daarnaast vallen er ook prachtige kleurrijke T-shirts en marcellekes binnen het aanbod.

Jason Cenador (ESP) & Abraham Sarache (VEN) @ Prog Power Europe 2019

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X