Bokassa - Crimson Riders
Label: Endless Music
80
Vanpevenaeyge Carly

Een hele zomer lang samen met Metallica de wereld rondtoeren, je kunt het slechter treffen. En laat dat nu exact hetgeen zijn dat het Noorse Bokassa overkwam. Lars Ulrich had trouwens lovende woorden over deze stonerpunkband (een groovy mix van stoner, punk en hardcore) “Bokassa is een ongelooflijk f**king goed. Hun songs zijn vol energie. Toen ik hen een jaar geleden hoorde, viel ik bijna achterover. Ik ben blij hen te kunnen introduceren bij een breder publiek”, aldus de drummer van Metallica. Een thema zit er niet bepaald in dit album, nummers over sektes, religie, grenspatrouilles, bierdrinkende antihelden tot onsterfelijke ..

Bokassa - Crimson Riders

Releasedatum: 21 juni 2019
Algemeen
User Rating : Be The First One !

Een hele zomer lang samen met Metallica de wereld rondtoeren, je kunt het slechter treffen. En laat dat nu exact hetgeen zijn dat het Noorse Bokassa overkwam. Lars Ulrich had trouwens lovende woorden over deze stonerpunkband (een groovy mix van stoner, punk en hardcore) “Bokassa is een ongelooflijk f**king goed. Hun songs zijn vol energie. Toen ik hen een jaar geleden hoorde, viel ik bijna achterover. Ik ben blij hen te kunnen introduceren bij een breder publiek”, aldus de drummer van Metallica.

Een thema zit er niet bepaald in dit album, nummers over sektes, religie, grenspatrouilles, bierdrinkende antihelden tot onsterfelijke ruimtewezens passeren de revue. Alles voorzien van stoner, desertrock, punk, hardcore en zelfs goede ouwe thrashmetalinvloeden maken van dit album iets moois en uniek.

De intro Brologue opent deze plaat en doet een beetje aan Black Sabbath denken. Met Charmed & Extremely Treacherous wordt de stonerpunkkraan volledig opengedraaid. Drie minuten alles geven in combinatie met de punkachtige vocalen Van Olav Dowkes. Met Vultures krijgen we tegenstrijdigheden voorgeschoteld. De muziek klinkt als een feel good zware rocksong, maar tekstueel is dit toch een serieuze en donker getint nummer. Mouthbreathers Inc. gaat over een dictator op het einde van zijn regime. Mogelijk spreken we hier over de gewezen keizer van de Centraal Afrikaanse Republiek Bokassa. En heel waarschijnlijk hebben ze daar de mosterd gehaald voor hun groepsnaam. Captain Cold One smijt het over een totaal andere boeg: spiritualisme en ruimtereizen, uiteraard voorzien van de nodige hardcore- en punkinvloeden.
Titelsong Crimson Riders heeft een gitaarintro die we ook terugvinden op Kill ‘Em All van Metallica, pure thrash met hardcorepassages. Een adrenalinestoot vinden bij Blunt Force Karma; live zou dit wel eens voor een stagedivemoment kunnen zorgen. Immortal Space Pirate 2 sluit het album af. Een verzameling van thrash, hardcore en…pirate metal.

Als de Metallica-fans hier echt wild gaan van zijn, is nog maar de vraag, wegens te veel punk en hardcore. Maar daar trekt Bokassa zich niets van aan en gaat vlotjes zijn eigen gangetje. Crimson Riders is een tamelijk toegankelijk album, ondanks de vele andere invloeden. Benieuwd wat deze Scandinaviërs ons in de toekomst nog gaan brengen.

Tracklist:

  1. Brologue
  2. Charmed & Extremely Treacherous
  3. Vultures
  4. Mouthbreathers Inc.
  5. Wrath Is Love
  6. Crimson Riders
  7. Captain Cold One
  8. Blunt Force Karma
  9. Immortal Space Pirate 2

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

januari

23jan19:45THE BLACK DAHLIA MURDER @ BIEBOB - VOSSELAARVERMINOUS EUROPEAN TOUR 2021

februari

02feb20:0023:30Tribulation + Bolzer + Molassess @ Biebob - Vosselaar

04feb20:00Harakiri For The Sky + Schammasch + GAEREA

Loading
Share This
X