Insanity Alert - 666Pack
Label: Seasons Of Mist
80
Sebastiaan Schabon

[smart_review]

We beginnen deze recensie met een vraag: wat doe je als band als je een album van een goede 30 minuten lang waarop 15 tracks staan, wil overtreffen? Het antwoord is simpel: prop 21 tracks op een 33 minuten durende plaat! En laat dit nou net zijn wat de Oostenrijkse thrashers van Insanity Alert gedaan hebben op hun nieuwste album 666Pack.

Zoals we reeds weten van Insanity Alert, brengen ze crossover thrash maar dan in heel korte tracks gegoten. En telkens weer slaan ze de nagel op de kop. Zelfs al duurt de track net geen minuut, ze weten me telkens weer te verbazen. Het meest hilarische is zonder twijfel 8 Bit Brutality. Zoals de titel al aangeeft, krijg je hier muziek te horen op dezelfde manier als de Super Mario games van vroeger. En eigenlijk klinkt het zo slecht nog niet. Gestoord, dat wel maar toch steengoed. Cobra Commander begint dan weer heerlijk dreigend en bouwt op tot wederom een zeer snelle track. De zang blijft nog steeds onveranderd ten opzichte van hun voorgaande plaat Moshburger. De gitaristen en drummer zijn er wel merkbaar op vooruit gegaan. Ze zijn beter op elkaar ingespeeld en maken minder fouten dan op de andere platen.

21 tracks waarvan de gemiddelde tijdsduur een goede minuut is, wat kan je daar nog verder over zeggen? Niet veel eigenlijk. Sommige thrashbands steken een song van meer dan vier minuten in elkaar en verwerken daar een half verhaal in. Dat doet Insanity Alert dus niet. Nee, zij stoppen een half verhaal in een anderhalf minuut durende track. Het gevolg daarvan is dat de zanglijnen soms een beetje te snel zijn waardoor je een paar keer dezelfde track moet beluisteren vooraleer je het allemaal begrijpt. Dat is dan ook haast het enige minpunt op deze plaat.

Oh jongens toch het blijft gewoon geweldig om naar Insanity Alert te luisteren. Bij momenten klinkt het allemaal hilarisch en langs de andere kant bloedserieus. En de begeleidende muziek bij de zang is er serieus op vooruit gegaan. Zwaarder en verschroeiender. Nu afwachten wanneer we de kans krijgen om ze eens live te zien.

Insanity Alert Facebookpagina

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

17feb18:0023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Patronaat - Haarlem - NL

18feb17:3022:30Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Trix - Antwerpen

20feb18:3023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Rockhal - Esch-sur-Alzette - LU

maart

Geen concerten

X