Bjorn Wielockx

De Britse melodische hardcore punkband Templeton Pek was tot een maandje terug een nobele onbekende voor mij. Vreemd als je weet dat ze al vijf albums op de teller hebben staan, met grootmachten toerde als Bad Religion, Sum 41 en Zebrahead en al zo’n dertien jaar bestaan. Vorige maand bracht Templeton Pek het vervolg op het in 2015 verschenen New Horizons. De internationale pers heeft Watching The World Come Undone goed onthaald. Ik was benieuwd of de mix van melodische hardcore, punk en rock niet wat te commercieel ging worden.

Dat commerciële blijft een struikelblok voor mij. Ook deze Templeton Pek heeft een catchy hardcoresound te pakken die me in eerste instantie weinig boeide. Je moet deze plaat echter wat meer kansen geven waardoor je zijn karakter meer en meer begint te appreciëren. Op deze Watching The World Come Undone staan de voorspelde radionummers, maar ook stevigere nummers.

Ze zijn wel duidelijk in de minderheid, de nummers waar de Britten eens vol het gaspedaal durven in te drukken. Het zorgt voor wat meer energie die tijdens enkele nummers broodnodig waren. Elke keer wanneer ik deze plaat opleg zijn het dezelfde nummers waarbij mijn aandacht afdwaalt. Grotendeels is het een kopietje van Rise Against enkel wanneer de Britten wat invloeden van een Ignite gebruikt weet het wet meer passie uit te stralen. Op deze plaat staan er teveel dertien in een dozijn nummers om van een goede plaat te spreken.

Punk- en rockliefhebbers zullen deze plaat beter onthalen, voor mij persoonlijk was het over de hele lijn te rustig, te emotioneel. Het label had Templeton Pek beter omschreven als rock/punkband zoals het op de sociale media van de groep zelf staat, in plaats van melodische hardcore. Voor mij een plaat die ik snel zal vergeten zijn.

Tracklist:

  1. Nowhere To Hide
  2. Oblivious
  3. The Awakening
  4. Axis
  5. The Aftermath
  6. Sirens
  7. Collision Of Course
  8. Black Hearts
  9. City Of Fire
  10. On Our Own

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X