Sebastiaan Schabon

Het gaat het Belgische metalcorefenomeen Fleddy Melculy voor de wind. Na hun vorige release Helgië volgden verschillende concerten en zelfs een eigen Fleddypalooza. Na een kleine twee jaar vonden ze het al tijd voor een nieuw album en dat komt op 16 februari 2018 uit via Sony Music Belgium. Een dubbelalbum met maar liefst 30 tracks. Ja je leest het goed, het is één van de langst durende platen die ik al heb mogen recenseren. Hopelijk slaat de verveling niet al te snel toe.

Wat dacht je nu, verveling staat niet in het woordenboek van Fleddy Melculy. Introtrack Kerk begint over het feit dat Fleddy altijd naar de katholieke kerk moest gaan en zijn ongenoegen daarover. Halverwege het nummer gooit de band alle remmen los. Nog steeds herken je de Vlaamse stem van Fleddy Melculy en nog steeds knallen de deels gemaskerde bandleden er op los. Hun thematiek is eigenlijk gewoon het dagelijkse leven en de ergernissen daarover. Neem nu bijvoorbeeld Camouflage, over het feit dat camouflagevesten je dunner doen lijken… hilarisch gewoon! En laat hilariteit nu net één van dé kenmerken van de lyrics van Fleddy Melculy zijn.

Het nummer 668 is een zeer geslaagde samenwerking met niemand minder dan King Hiss. Het gaat over de buurman van het beest, die blijkbaar best wel cool is. En dan komt het, Verplicht epic en duister intermezzo. Komaan zeg, op duistere tonen pannenkoeken bakken? Je zou voor minder nachtmerries krijgen. Nee even serieus dit slaat echt wel alles. Ik wil niet gaan gaat over de ergernissen als je naar de IKEA moet gaan. En op Apus Revenche krijgt Apu van de nightshop eindelijk wraak voor het feit dat Fleddy Melculy zijn winkel afgebroken heeft. Tot slot vind je ook nog vijf livetracks terug op De Kerk Van Melculy, allemaal opgenomen tijdens Beerputrock 2017. De kwaliteit is meer dan degelijk, hetgeen niet altijd het geval is bij livetracks.

Fleddy Melculy heeft weer maar eens bewezen dat ze het kunnen. Dit tweede album gaat verder op het elan van Helgië maar weet zijn voorganger op alle vlakken te overtreffen. De band staat nog steeds als een huis en is klaarblijkelijk niet van plan om er zomaar mee op te houden. De Kerk van Melculy hoort zeker en vast thuis in de collectie van de metalcoreliefhebber. Ga ze zeker eens checken op een live-optreden, misschien hebben ze wel een paar verrassingen in petto!

Tracklist:

 1. Kerk
 2. Zijde Gij hier nu nog
 3. 2 Dagen te laat
 4. Camouflage
 5. Foto van uw hoofd
 6. Verplicht akoestisch intermezzo
 7. Varken
 8. Ik Wil Niet Gaan
 9. Moeidunidotcom
 10. Min Duizend Scenepoints
 11. Serge, de Robot
 12. Ik Ben Kwaad
 13. De Ware Aard
 14. 668
 15. Ik hou van u en ik haat u
 16. Pinokkio
 17. Verplicht epic en duister intermezzo
 18. Het gat dat niet groot genoeg was
 19. Apus Revenche
 20. Voor altijd jong
 21. Nooit meer drinken
 22. Het interview
 23. T-Shirt Van Metallica (Beastie Remix)
 24. Party bij jou huis
 25. Den bus gemist
 26. Feestje in uw huisje (live @ Beerputrock 17)
 27. T-Shirt van Metallica (live @ Beerputrock 17)
 28. Proven (Hatebreed cover) (live @ Beerputrock 17)
 29. Ik haat jazz (live @ Beerputrock 17)
 30. Het is wat het is (live @ Beerputrock 17)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

Geen concerten

oktober

Geen concerten

Loading
Share This
X