Bjorn Wielockx

Hoe CLCKWS het voor elkaar heeft gespeeld blijft me een vraagteken. Nog voor dat het kwartet uit Antwerpen een eerste nummer had uitgebracht, hadden ze mijn aandacht al weten te trekken. Begin september 2017 plaatste de band een filmpje online waarin ze verkondigden dat er een nieuwe hardcore punk band was ontstaan. Vanaf morgen ligt het eerste ep’tje Counter Clockwise als lp, cd en zelfs cassette in de rekken.

Wie nog geen plannen heeft voor morgen (zaterdag 17 februari 2018) kan afzakken naar jeugdhuis Babylon te Westmalle, waar de releaseshow van het eerste werk van CLCKWS zal plaatsvinden. Wie zich eens volledig wil laten gaan, moet present tekenen, want dit schijfje leent zich perfect voor een uitgelaten feestje. De chaos zal zorgen voor ongeziene taferelen.

Wat me vanaf de eerste seconden opviel was de goesting/passie die deze band uitstraalt. Het is duidelijk dat CLCKWS muziek maakt waar ze voor de volle 100% achterstaan, wat een excentriek eindresultaat oplevert. Nog zo’n band in ons kleine Belgenlandje is Cocaine Piss, waar een zelfde energie van afdruipt. Deze band heeft meermaals bewezen dat het binnen de hardere muziek draait om passie en overtuigingskracht.

Verschillende mensen zullen deze muziek als lawaai bestempelen. Wanneer je door de drukte heen kan luisteren, kom je bij de pure kracht van CLCKWS. Het lijkt een zooitje, maar in werkelijkheid is het zeer gestructureerde muziek. Het is vooral de vocal van Eva Van Der Schoot die, bij het grote publiek, voor de nodige gefronste wenkbrauwen zal zorgen. De dame laat zich volledig gaan, waardoor haar vocal allesbehalve zuiver is. Dit in combinatie met de heerlijke muziek zorgt voor een pittig eindresultaat.

Hopelijk slagen de Antwerpenaren erin om de energie die deze schijf zo kenmerkt over te brengen tijdens een liveshow. CLCKWS is zo’n band die je pas echt van je sokken zal blazen als je het geheel op een podium kan aanschouwen. Als het publiek dan ook nog eens meewil en lekker doet waar het zin in heeft, kan het niet anders dan een uitstekende hardcore/punk avond worden. Nogmaals, wie aanstaande zaterdag geen plannen heeft moet het jeugdhuis Babylon van Westmalle een bezoekje brengen. Met Diss Guy, The Sickboys, Travølta, Rites en CLCKWS belooft het daar een stevig avondje te worden voor een prikje (5 euro).

Tracklist:

  1. Counter Clockwise
  2. Amnesia
  3. YYY
  4. Invertebrate
  5. Mannequin Factory
  6. Blow Up The Boiler Room
  7. Sorry’s Kinda Standard
  8. The Amused
  9. T.S.I.B.O.P.B.T.A.T.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

augustus

12augallday14Alcatraz Festival

september

Geen concerten

Loading
Share This
X