Bjorn Wielockx

Wanneer ik de kans kreeg om de tweede langspeler van Moscow Death Brigade te becommentariëren heb ik geen seconde getwijfeld. De Russen maken hardcore zoals ze die alleen maar in Rusland kunnen maken. De sound van de Russen is complementair met die van de andere gevestigde waarde in het land namelijk Siberian Meat Grinder. Niet alleen zuiver technisch lijkt de band een kopie ook de vocals lijken dezelfde. Beide bands hebben een vermomming, waardoor het bij gissen blijft. Moscow Death Brigade bracht vorige week de opvolger van het uitstekende Hoods Up op de markt. Eens luisteren of de band een toevoeging heeft gevonden om zich te onderscheiden.

Dat de Russen een nieuwe sound hebben gevonden is zeker. Maar of dit de fans van het eerste uur zal overtuigen betwijfel ik ten zeerste. De nieuwe formule heeft de gitaarlijnen ingeruild voor beats waardoor het hardcoregenre nagenoeg verdwenen is. De vocal heeft wel nog dezelfde agressieve touch, maar door het gebrek aan deftige gitaarlijnen begint het allemaal snel te vervelen.

Als leek in het hiphop of partygenre, of hoe je deze muziek ook mag omschrijven, kan ik weinig zinnigs zeggen over deze nieuwste telg. Als old-school hardcoreliefhebber wist deze plaat mij amper te boeien. Het was wachten op de twee bonustracks, One For The Ski Mask en Papers, Please! om nog eens uit de bol te gaan. Eindelijk waren daar nog eens gitaarlijnen om het geheel wat meer cachet toe te dienen. Dat deze tracks als bonus op het album staan voorspellen weinig goeds voor de toekomst van deze band, toch in het hardcoregenre.

Misschien dat fans van bands als Deez Nuts en Eskimo Callboy wel van deze creatie gaan smullen. Persoonlijk vond ik deze Boltcutter maar niets.

Tracklist:

 1. Renegade Stomp
 2. What We Do
 3. Anne Frank Army Pt. II
 4. Boltcutter
 5. All For One
 6. Straight Outta Moscow Pt. II
 7. Collateral Murder
 8. Brother & Sisterhood (Remix)
 9. Rude Girl Warrior
 10. Crocodile Style
 11. One For The Ski Mask (Bonus Track)
 12. Papers, Please!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

december

08dec18:3023:00VOLBEAT + SKINDRED + BAD WOLVES @ Sportpaleis - Antwerpen

16dec18:3023:00AIRBOURNE + BLUES PILLS + CROBOT @ Koninklijk Circus - Brussel

januari

15janalldayHeadbangers Parade

X