Bjorn Wielockx

Wanneer ik de kans kreeg om de tweede langspeler van Moscow Death Brigade te becommentariëren heb ik geen seconde getwijfeld. De Russen maken hardcore zoals ze die alleen maar in Rusland kunnen maken. De sound van de Russen is complementair met die van de andere gevestigde waarde in het land namelijk Siberian Meat Grinder. Niet alleen zuiver technisch lijkt de band een kopie ook de vocals lijken dezelfde. Beide bands hebben een vermomming, waardoor het bij gissen blijft. Moscow Death Brigade bracht vorige week de opvolger van het uitstekende Hoods Up op de markt. Eens luisteren of de band een toevoeging heeft gevonden om zich te onderscheiden.

Dat de Russen een nieuwe sound hebben gevonden is zeker. Maar of dit de fans van het eerste uur zal overtuigen betwijfel ik ten zeerste. De nieuwe formule heeft de gitaarlijnen ingeruild voor beats waardoor het hardcoregenre nagenoeg verdwenen is. De vocal heeft wel nog dezelfde agressieve touch, maar door het gebrek aan deftige gitaarlijnen begint het allemaal snel te vervelen.

Als leek in het hiphop of partygenre, of hoe je deze muziek ook mag omschrijven, kan ik weinig zinnigs zeggen over deze nieuwste telg. Als old-school hardcoreliefhebber wist deze plaat mij amper te boeien. Het was wachten op de twee bonustracks, One For The Ski Mask en Papers, Please! om nog eens uit de bol te gaan. Eindelijk waren daar nog eens gitaarlijnen om het geheel wat meer cachet toe te dienen. Dat deze tracks als bonus op het album staan voorspellen weinig goeds voor de toekomst van deze band, toch in het hardcoregenre.

Misschien dat fans van bands als Deez Nuts en Eskimo Callboy wel van deze creatie gaan smullen. Persoonlijk vond ik deze Boltcutter maar niets.

Tracklist:

 1. Renegade Stomp
 2. What We Do
 3. Anne Frank Army Pt. II
 4. Boltcutter
 5. All For One
 6. Straight Outta Moscow Pt. II
 7. Collateral Murder
 8. Brother & Sisterhood (Remix)
 9. Rude Girl Warrior
 10. Crocodile Style
 11. One For The Ski Mask (Bonus Track)
 12. Papers, Please!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X