Sebastiaan Schabon

Griekenland heeft dezer dagen een zeer vruchtbare bodem als het op goede metalbands aankomt. Zo heb je ook de uit Athene afkomstige powermetalband Valor, dat met zijn derde langspeler Arrogance: The Fall een serieuze stap wil zetten richting eeuwige roem. Het album werd op 9 juni op de wereld losgelaten en het was Pitch Black Records dat voor verdeling en promotie zorgde. De vraag is nu of dit album voldoet aan de verwachtingen.

Als we het antwoord willen weten, moeten we dit album eens grondig onder de loep nemen. Tien tracks vind je terug op Arrogance: The Fall en zoals gewoonlijk springt meteen de titeltrack (of toch bijna titeltrack) Arrogant Fall in het oog. Het is onvervalste power metal dat we te horen krijgen, zonder teveel toeters en bellen. Er is plaats voor veel melodie en pianostukken, maar ook voor opzwepend gitaarwerk en het betere drumwerk. Wie iets zoals Dragonforce verwacht, zal hier niet veel aan hebben. Het ritme ligt niet zo hoog, maar net daarom is dit een heel goed album. Toen ik de cover voor het eerst zag, moest ik meteen denken aan agressieve en zeer snelle power metal. Verkeerd gedacht dus.

En de geoliede dieselmachine dendert voort. We passeren haltes zoals The Crown of Evermore en Pandora’s Gift, stuk per stuk topnummers! Er wordt op geen enkel moment aan kwaliteit ingeboet en dankzij de sterk afwisselende muziek vervelen de luisterbeurten geen enkel moment. Arrogance: The Fall is een album dat laat horen hoe power metal moet klinken. Niet te snel, maar zeker ook niet te traag. Keyboards en drumwerk zonder franjes. Gitaristen die hoge en diepe, grommende klanken voortbrengen. En vooral niet te vergeten: de zuivere vocals.

Valor heeft een plaat op de wereld losgelaten, die zeker niet zou mogen ontbreken op de geschenklijstjes van de doorwinterde powermetalfans. Daar heb je dus het antwoord op je vraag.

Tracklist:

  1. Uprising
  2. Arrogant Fall
  3. Flying Away
  4. In The Name Of Valor
  5. The Crown Of Evermore
  6. Dark Are The Eyes Of The Night
  7. Pandora’s Gift
  8. In Another Time
  9. Sanctuary For All
  10. No Angel’s Face

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X