Bjorn Wielockx

Als er één band me dit jaar op Groezrock echt heeft weten te verrassen dan is het wel het kwartet van Cocaine Piss. De Belgen brachten vorig jaar met The Dancer een nogal aparte debuutplaat uit, eentje die de Luikenaars duidelijk geen windeieren heeft opgeleverd. Groezrock, Pukkelpop, De Lokerse Feesten, Zwarte Cross en aanstaande vrijdag op Dour, zijn maar enkele haltes in hun tourschema dit jaar. Met Piñacolalove brengt de band een nieuw ep’tje op de markt en ik was benieuwd of ze me ook deze keer met verstomming konden slaan.

Zoals we gewend zijn van Cocaine Piss staan er op dit ep’tje een hele boel nummers, acht om precies te zijn, en toch is de duurtijd maar beperkt tot amper een kwartiertje. Voor wie het de eerste luisterbeurt zal zijn zal dit meer dan genoeg zijn. De Belgen hebben een sound waaraan je moet wennen, maar wanneer je het gekrijs van Aurélie Poppins kan relativeren, zal je het zelfs als een meerwaarde ervaren.

Want wat is een stem als een band zo’n energetische muziek maakt als de Luikenaars? Het is de boodschap die een extra meerwaarde kan, en brengt, ook bij Cocaine Piss. Het feit dat Poppins niet zo toonvast is maakt het geheel nog wat alternatiever. Live jut dit het publiek helemaal op waardoor je al snel in een moshpit staat.

Van de acht nummers die op dit schijfje prijken, staan er drie covers tussen. Het gaat hier om artiesten die een track van de debuutplaat (The Dancer) wat hebben aangepast. Enkel Happiness is hier een echte meerwaarde doordat de band het tegenovergestelde ervan heeft gemaakt. Geen chaotische of agressieve muziek, maar ontspannende muziek op een ukelele.

De vijf nieuwe nummers die op deze Piñacolalove staan, zijn stuk voor stuk krachtpatsers die de set van de Walen weer wat meer duur kan toebrengen. Alleen moeten de band dan fysiek instaat zijn om dezelfde energie te blijven uitstralen, al twijfel ik daar geen seconde over.

Ook al zijn het maar vijf nieuwe nummers het breidt het repertoire van de Belgen weer wat uit en daar kan je alleen maar blij van worden. Zoals we van Cocaine Piss gewoon zijn, staat ook dit plaatje bol van de energie. Ik kijk er alvast naar uit om ze nog eens aan het werk te zien.

Tracklist:

  1. Piñacolalove
  2. Candy
  3. Treehouse
  4. Inner Unicorn
  5. Nostalgia II
  6. Ugly Face On (Onmens)
  7. Happiness (Lord Hicks)
  8. Sex Weirdos (Tommy La Menace)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X