Amenra: Mass VI + releaseshow op 31 oktober
Pieter VH

Bijna vijf jaar hebben we er moeten op wachten, maar dit najaar is het dan zover: het langverwachte zesde studio-album van Amenra verschijnt in oktober 2017. Het album heet – uiteraard – Mass VI, en wordt op 31 oktober voorgesteld in de AB in Brussel.

Zanger Colin H. Van Eeckhout over het nieuwe album:

It took us a couple of years as always to find the right mindset to write an new album. Works of music whose creation was fuelled by pure necessity.We needed to write, at this point. Finding inspiration in depression, sorrow and despair. Levy found himself in a dark place for some time, where he shut himself off from everyone to write new music. It was the first Mass album he helped writing, and his being is felt throughout the entire album. Lebon, our drummer, celebrated the birth of his newborn son. We were all saddened by Mathieu’s father’s cancer and are mourning the loss of Lebon’s beloved mother.  And for me, personally, my firstborn son had a tumor removed from inside his head. It seriously shook my ground. Fate strikes and strokes. Where there is Love there is Pain.

Het album werd opgenomen in de Belgische Ardennen, waar de band een week ingesneeuwd was. Producer is opnieuw Billy Anderson, die ook al instond voor Mass V.

Track listening:

  1. Children of the Eye
  2. Edelkroone
  3. Plus près de toi (Closer to you)
  4. Spijt
  5. A solitary reign
  6. Diaken

De releaseshow op 31 oktober wordt geopend door All Shadows and Deliverance en Monnik, terwijl er een fototentoonstelling zal zijn van Maarten Kinet (bas tijdens de Afterlifeshows). Tijdens dit optreden zal er een unieke EU-versie van het album verkocht worden.

Koop vanaf maandag 10 juli hier je ticket voor de show op 31 oktober.

Je kunt ook combineren met de Wiegedood-show die een dag later op 1 november in de AB plaatsvindt.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X