Ashley Bickx

Voor het gros van de metalbands komen de fans met stip op de eerste plaats. Niet onlogisch ook, want zonder fans sta je als band nergens. Wie gaat er anders jouw albums kopen of naar jouw optredens afzakken om er volledig uit de bol te gaan? Al zeker niet de modale Justin Bieber fan, me dunkt… Het Nederlandse deathmetalgezelschap Sinister probeert zijn fans alleszins op alle mogelijke manieren tevreden te stellen. Enkele maanden geleden verscheen album nummer dertien op de markt, dat door onze redactie prompt werd genomineerd voor deathmetalplaat van het jaar. Op 23 juni 2017 brachten ze een nieuwe ep uit, genaamd Gods Of The Abyss. Van werkijver gesproken.

God Of The Abyss bevat vier nummers die in 2005 de befaamde ‘Sinister Demo‘ vormden. Die demo had duidelijk zijn impact, want hierdoor werd een hernieuwde deal gesloten met het grote Nuclear Blast. Iedereen die Sinister kent, weet dat de muziek die ze ten gehore brengen te bestempelen valt onder de noemer ‘snoeihard’. Dat is op deze demo niet anders. Toch is het jammer vast te moeten stellen dat de band niet de beslissing genomen heeft om de vier nummers van een technische update te voorzien, waardoor het demo gevoel toch overheerst. Daarnaast is deze Gods Of The Abyss ook nog voorzien van een booklet met enkele zeldzame foto’s van de band daterende uit die periode en een interview met stichtend lid Aad Kloosterwaard. Iets waar wij, gezien het digitale promosysteem, jammer genoeg geen kennis van hebben kunnen nemen.

De ‘die hard fans’ zullen dit zonder enige twijfel aan hun collectie willen toevoegen, maar voor de modale (death) metalfan zal deze ep weinig opwinding teweeg brengen. Daarvoor is de content dat deze ep biedt net iets te gering. In tussentijd hebben we echter het ideale excuus om het laatste album van Sinister, Syncretism, nog eens de nodige rondjes te laten draaien in onze platenspeler!

Tracklist:

  1. The Grey Massacre
  2. Afterburner
  3. Altruistic Suicide
  4. Man Down

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

02feb18:3023:00Harakiri For The Sky + Schammasch + Groza @ Het Entrepot - Brugge

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

maart

Geen concerten

X