De Amerikaanse pretpunkers van Patent Pending zijn al sinds 2001 bezig met het publiek te entertainen. De shows van deze band staan bekend voor het zeer hoge fun-gehalte. Dit doet de band met eigen nummers maar ook met de bekende hits van commerciëlere bands. Sinds een paar weken ligt het eerste album van de Amerikanen in de rekken dat vol staat met covers. Eens kijken of deze Other People’s Greatest Hits mij zou kunnen overtuigen.

De Amerikanen hadden een zeer moeilijke opdracht om me te overtuigen daar ik al niet warm loop van pretpunk en al helemaal niet van covers. Vaak zijn deze wat mij betreft overbodig en heb ik liever echte nummers van een band. Een goede cover kan ik wel eens smaken, als de band genoeg eigenheid aan het geheel weet toe te voegen. Iets wat grotendeels het geval is, al zijn er toch enkele uitzonderingen.

De grootste tijd besef je dat je niet naar het originele aan het luisteren bent doordat de band het originele op een leuke manier herwerkt. Maar bij Ricky Martin zijn klassieker Livin La Vida Loca hoor je nauwelijks een verschil. Jammer daar ze ook daar wat punk in hadden kunnen verwerken.

Wanneer ik in de helft van dit album ben beland heb ik het wel gehad met die commerciële nummers. De pretpunk van Patent Pending zal me waarschijnlijk live wel een hele show weten te boeien. Op album begon het allemaal wat als het zelfde over te komen waardoor ik de tweede helft een stuk minder enthousiast heb beluisterd.

Een volledig album wijden aan covers blijkt achteraf toch een beetje teveel van het goede. Het is een leuk extraatje als je al fan was van Patent Pending maar nieuwe fans zullen ze hier niet mee bereiken.

Tracklist:

  1. Wasted Wake Me Up
  2. Spice Up Your Life
  3. Can’t Take My Eyes Off You
  4. Never Gonne Give You Up
  5. Shout Out To My Ex
  6. Livin La Vida Loca
  7. All Time Low
  8. Mr. Brightside
  9. Shape Of You
  10. See You Again

 

X