Preview Wildfest, 13 mei 2017 @ JC De Kuip, Ninove
Steven Demey

Wie nog niet weet wat gedaan aanstaande zaterdag, koopt best als de bliksem tickets voor Wildfest. Het unieke glam en sleaze festival is aan zijn 2de editie toe maar heeft nu al de reputatie het wildste feestje van het jaar te zijn! What’s in a name! In tijden dat er vooral op vaste waarden geteerd wordt, durft de organisatie van Wildfest zijn nek uitsteken door minder voor de hand liggende namen op het programma te zetten.

Vorig jaar wist de organisatie enkele kleppers in het genre te strikken. De Zweedse glam rockers van Crazy Lixx mochten toen het feest afsluiten. Andere veelbelovende talenten wisten dan weer vriend en vijand te verrassen. The Treatment uit Engeland mocht in laatste instantie de meiden van Crucified Barbara vervangen en de heren wisten grote indruk te maken.

Dit jaar staat er weer een grote vis op het menu. Niemand minder dan het Duitse Kissin’ Dynamite is de headliner! Met een knaller van een nieuwe plaat in de achterzak zijn de Duitsers bezig aan een snelle opmars. Bovendien hebben ze een sterke live reputatie. Ze staan als één brok dynamiet op het podium en weten als geen ander hoe ze een zaal moeten platspelen. Niet te missen dus!

NiteRain mag je gerust de Noorse Mötley Crüe noemen. Hun ruwe en vunzige rock ‘n’ roll katapulteert je terug naar de jaren 80 waar drank, drugs en rondborstige dames de dienst uitmaakten. Op plaat konden ze ons vooralsnog niet helemaal overtuigen, maar van hun liveshow verwachten we heel wat!

Ondanks het laattijdig afzeggen van meidenband Crucified Barbara vorig jaar, waagt Wildfest zich nog eens aan de vrouwtjes. De drie Schotse schoonheden van The Amorettes mogen bewijzen dat vrouwen wél van hun woord kunnen zijn. White Hot Heat is de naam van hun laatste album en we twijfelen er niet aan dat het erg heet zal worden in JC De Kuip! Een volbloed rock ‘n’ roll band mét, jawel, ballen!

De verrassing van de dag zou wel eens het uit Noord-Ierland afkomstige Maverick kunnen zijn. Maverick heeft alles in zich om een hele grote te worden. Het muzikale aspect is van een erg hoog niveau en de songs staan als een huis. Het zou ons niet verwonderen dat ze dezelfde weg op gaan als hun landgenoten van The Answer! Wees dus zeker op tijd om deze heren aan het werk te zien. De verwachtingen zijn erg hoog gespannen na het horen van hun vorig jaar verschenen sublieme plaat Big Red!

Op Wildfest is het logisch dat de lokale helden van WildHeart nog eens tonen waarom ze zo’n sterke live reputatie hebben. Hun gelijknamige debuut wist al indruk te maken op de muziekpers in binnen- en buitenland. Iets in ons zegt echter dat het beste nog moet komen. We kijken dan ook vol verwachtingen uit naar nieuwe werk van deze Ninovieters! WildHeart speelt een thuismatch en dat zullen we geweten hebben! Wegblazen die tent, heren!

Noorwegen is dit jaar goed  vertegenwoordigd op de affiche, want ook Suicide Bombers komt uit het land van de fjorden. Met zo’n explosieve naam verwachten we ons aan een al even explosieve show! We hebben het van horen zeggen, maar hun live reputatie zou al even sterk zijn als die van het Zweedse Sister. Veel show dus en krachtig beukende songs, meer moet dat niet zijn zo vroeg op de dag!

Een band van eigen bodem laten openen, een mooie geste van de organisatie! Nightmare BE, de Belgische dus, krijgt de kans om de zaal op te warmen voor wat komen gaat. Met hun venijnige hard rock zou dat geen probleem mogen zijn. Support your locals en wees dus om 16 uur stipt aanwezig daar in Ninove!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

augustus

12augallday14Alcatraz Festival

september

Geen concerten

Loading
Share This
X