Bjorn Wielockx

De Canadezen van This Gun For Hire zijn nog relatief onbekend in ons land. De band werd opgericht in 2015 en twee jaar later is het debuutalbum klaar. Met dit album willen ze ook buiten Canada hun muziek laten horen. In eigen land zijn ze ondertussen gekend voor hun energieke liveshows, nu nog de rest van de wereld. Op Something A Little More Sinister is This Gun For Hire niet echt terug te brengen onder één categorie aldus de desbetreffende platenmaatschappij die het liever omschrijft als metal zonder grenzen.

Metal zonder grenzen vind ik nogal commercieel uitgedrukt. Het gaat hier duidelijk om een post-hardcoreband die graag buiten de lijntjes kleurt. Zo komen er ook wat rock en metal(core) elementen aan bod om een breder publiek aan te spreken. Verwacht je aan niet te veel uitspattingen, This Gun For Hire is in eerste instantie een post-hardcoreband maar wel één die zich vanaf hun eerste nummer, Infection, weet te onderscheiden.

Niet door de metal- of rockelementen maar door de pure clean vocal van Shelby Tanaka. In eerste instantie kan deze nogal vals overkomen, maar net doordat de Canadezen hebben gekozen voor een natuurlijke vocal komt het plaatje volledig tot zijn recht. Eerst wist ik niet goed wat ik ervan moest denken. Uiteindelijk zie ik de valse vocal als een pluspunt die het geheel nog wat ruwer maakt.

Al moet This Gun For Hire wel waken dat ze hun kracht niet verliezen door in combinatie met de valse clean vocal zachte muziek te serveren. Set This Path had alles om een krachtpatser te worden, toch hebben de Canadezen voor de softere aanpak gekozen waardoor het nummer te veel als dertien in een dozijn begint aan te voelen. Nog maar gezwegen over To The Fallen And The Faithfull dat ergens halverwege je luisterbeurt de revue zal passeren. Hier is een totaal andere band te horen, één waarvan de zuivere vocal plotseling perfect wordt ingezongen. Raar als je weet dat tijdens de andere elf (!) nummers de clean vocal allesbehalve zuiver is.

Naast deze twee mindere nummers staan er nog genoeg tracks op deze Something A Little More Sinister waarmee This Gun For Hire zich weet te onderscheiden. Vooral de laatste vier nummers zorgen voor een explosie van kwaliteit. Misschien omdat de Canadezen hier zo’n dik kwartier echt hun kracht in de verf zetten. Daar ze nog iets te vaak vast klampen aan structuur worden deze overboord gegooid tijdens de laatste vier nummers. De chaos die hierdoor ontstaat matcht perfect met de enerzijds zweverige en anderzijds agressieve elementen van deze band.

Tracklist:

 1. Infection
 2. Somthing A Little More Sinister
 3. From The Earth To The Earth
 4. Set This Path
 5. Alligator Death Roll
 6. Good Evening Deacon
 7. To The Fallen And The Faithfull
 8. One Hell Bent Lot Lizard
 9. Cause For Concern
 10. My Meaning
 11. Empty Eyes
 12. Barn Burner

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X