Rotthier Peter

Toen in 2009 Steel Panther debuteerde met het album Feel The Steel was dat meteen een schot in de roos. Het Amerikaanse viertal zorgde voor een revival van de hair metal uit de jaren tachtig en ondanks de expliciete en meestal niet-vrouwvriendelijke teksten wisten de heren zowel de heren als dames metalheads voor zich te winnen. Ook live wisten ze al het goeds van het album over te brengen naar hun publiek. De hilarische, veelal seksueel getinte teksten worden op het podium aan elkaar gepraat door stand up commedian, annex gitarist Satchel die op het podium geen blad voor de mond neemt.

Na Feel The Steel volgden nog Balls Out (2011) en All You Can Eat (2014). Geen van die twee platen kon echt tippen aan dat debuut. Af en toe kwamen er nog wel songs voorbij die de concurrentie aankonden met de songs op Feel The Steel maar echte superalbums kon je de twee opvolgers niet echt noemen. Gelukkig kon het kwartet teren op die eerste plaat en zijn liveshows die steeds weer heel wat mensen op de been brachten.

Anno 2017 trakteert Steel Panther ons op zijn vijfde studio-album, dat als titel Lower The Bar meekreeg. Vijfde zegt u? Ja hoor, want de groep bracht reeds in 2003 een album op de markt toen ze nog door het leven gingen als Metal Skool. Je moet dus niet verbaasd zijn als een of andere slimmer marketeer een dezer dagen Hole Patrol, zoals die plaat heette, op de markt gooit.

Vandaag moeten we het echter hebben over Lower The Bar. Steel Panther vliegt er meteen in zoals vanouds als ze je huis binnen vallen via de achterdeur (Goin’ In The Backdoor). De toon is met deze rasechte typische Steel Panther glamrocker meteen gezet. De band heeft duidelijk beseft dat hij opnieuw een tandje moest bijsteken met zijn songwriting en we mogen zeggen dat dit wel degelijk gelukt is. Songs als Anything Goes en de ballad That’s When You Came In zijn typische nummers die bij Steel Panther horen maar die duidelijk niet snel bijeen geschreven zijn zoals een rist songs op de vorige twee platen.

Steel Panther gaat dan ook op datzelfde elan verder op Wrong Side Of The Tracks (Out In Beverly Hills), Pussy Ain’t Free , I Got What You Want en Walk Of Shame. Met zulke songs benaderen ze de kracht van Feel The Steel heel dicht. Jammer dat er ook plaats is voor een niemendalletje als Now The Fun Starts. Gelukkig sluiten ze Lower The Bar af met een uitsmijter van jewelste. Met de Cheap Trick klassieker She’s Tight geven ze hun fans een kijkje in hun eigen roots. Wie echter eerlijk is, zal ook moeten toegeven dat She’s Tigh eigenlijk het sterkste nummer is van het hele album, maar wie maalt daar om. Steel Panther-songs moeten luchtig zijn en blijven. Niemand verwacht van deze oversekste heren dat ze ingewikkelde composities gaan schrijven. Gewoon eerlijke lekker in het gehoor liggen glam en hair metal dat is wat de fans willen en dat is wat ze hier ook krijgen.

Tracklist:

 1. Goin’ In The Backdoor
 2. Anything Goes
 3. Poontang Boomerang
 4. That’s When You Came In
 5. Wrong Side of The Tracks (out in Beverly Hills)
 6. Now The Fun Starts
 7. Pussy Ain’t Free
 8. Wasted Too Much Time
 9. I Got What You Want
 10. Walk Of Shame
 11. She’s Tight

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X