Rotthier Peter

Sister May is een Vlaams viertal uit Roeselare dat pas begin 2016 werd opgericht. Na een goed jaar oefenen vonden de heren het tijd om hun muziek wereldkundig te maken en doken ze de studio in om vier nummers op te nemen. De band pretendeert alternatieve rock te spelen met een melancholische toets en wat dat betreft omschrijven ze hun muzikale fratsen perfect.

Voorlopig is die omschrijving de enige perfectie, maar van een band die nog maar een goed jaar samenspeelt, kan je niet verwachten dat ze meteen de perfectie benaderen. Wat we te horen krijgen, is echter hoopvol voor de toekomst. De vier songs op deze mini getuigen van kennis van zaken. De kerels weten hoe ze een degelijke en pakkende song moeten schrijven en weten ook precies welke richting ze uit willen met hun muziek. Het geheel doet mij een beetje denken aan de hoogdagen van Live maar dan eentje dat in de opener Memory Lane een stuk steviger rockt en grunget, dat vreemde wateren bevaart in opvolger Not Afraid, mijn favoriet, iets te braaf wordt in Tommorrow I’ll  Be Gone en nog even alle registers opentrekt in afsluiter White Snake.

Sister May heeft met andere woorden potentieel om zeker in het Vlaamse rockcircuit zijn plaatsje te vinden. Super heavy is het niet direct, maar je hoort aan de songs dat deze heren live gensters zullen slaan. De vier songs die ze hier laten horen zijn meer dan behoorlijk, maar op Not Afraid na, ontbreekt er bij de andere drie net die extra toets die nodig is om Sister May nu al rond de oren te slaan met superlatieven. Maar geen nood, nog een jaartje extra oefenen en die volgende ep of cd zal de Vlaamse rockwereld verbazen.

Tracklist:

  1. Memory Lane
  2. Not Afraid
  3. Tomorrow I’ll Be Gone
  4. White Snake

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

december

Geen concerten

januari

15janalldayHeadbangers Parade

X