Rock ‘n’ Roll die een beetje buiten de lijntjes kleurt, weet me altijd wat te triggeren. Dat gebeurde er ook wanneer ik de uit Nijmegen afkomstige Rectum Raiders eens even opzocht. Met veel energie en een hele resem van invloeden probeert de band dit ogenschijnlijk toegankelijk geluid toch te voorzien van een agressiever randje.

Je kan het geheel best vergelijken met een Danko Jones (in topvorm) en John Coffey. Dezelfde catchysfeer wordt probleemloos gecombineerd met metalelementen die typerend waren in de jaren ’80 of een raggende gitaarriff die we dan weer eerder kennen uit het trashgenre. Persoonlijk ben ik gevallen voor de explosiviteit die Rectum Raiders makkelijk zo’n 40 minuten weet vast te houden.

Ook de liefhebbers van het betere gitaarwerk zullen deze debuutplaat weten te waarderen. In elk nummer zijn er hoogstaande gitaarriffs die het geheel opkalefateren, maar hiernaast heeft Rectum Raiders ook ruimte gelaten voor het échte werk. Ook intensieve solo’s zijn aanwezig op dit debuutplaatje.

Als hardcoreliefhebber moet ik wel vertellen dat ik soms mijn aandacht verloor, daar het soms net iets te commercieel werd. Toch wisten de Nederlanders mijn aandacht altijd weer naar zich toe te trekken door inventieve plotwendingen. Meermaals komt Rectum Raiders zeer chaotisch uit de hoek, om dan weer fijn in het gareel te lopen.

Wanneer je eens een promo accepteert buiten je vertrouwde muziekgenres kan dit lelijk tegenvallen of een muzikale verrijking zijn. Deze nieuwe band uit Nijmegen heeft me aangenaam weten te verrassen.

Tracklist:

 1. G.R.I.N.D.
 2. Foxx (I’m In Love)
 3. On my Back
 4. Black Ripper
 5. Sexistence
 6. Blue Balls Boogie
 7. Boulanger
 8. Interlude: Deliverance
 9. Rocket Science
 10. Thus Spoken Mr. Rectum
 11. Too Hard
 12. Vaseline

X