De Amerikaanse hardcoreband Bungler is onbekend in ons Belgenland. Ontstaan in 2014 heeft de band al heel wat demo’s en ep’s op de markt gebracht. Deze werken werden vorig jaar handig gebundeld in één deluxe versie. Vanaf vrijdag 3 maart ligt met The Nature Of Being New de eerste langspeler in rekken.

De bundel van hun ep’s en demo’s kan je voor een zelf te bepalen bedrag downloaden op hun bandcamp. Gewoon doen zou ik zeggen. Op deze plaat is een verfrissende toch authentieke hardcoreband te horen. Net iets chaotischer maar ook weer niet in dermate om van mathcore te spreken.

Op The Nature Of Being New is de sound van de band geëvolueerd naar de volgende stap. Rauwer dan in eerste instantie snijd de vocal van Bungler door merg en been. Samen met het chaotische levert het een aparte sfeer op die live voor een wel zeer extreme pit kan zorgen. De breakdowns zijn langer, chaotischer en dus veel intenser dan bij de andere in het genre. De agressie zal tijdens een show fel over het kookpunt stijgen.

In het midden van de plaat zit er een elektronische interlude waardoor je aandacht weer voor de volle honderd procent wordt teruggezogen. Al een geluk want wat volgt is wat mij betreft het kanonschot van de Amerikanen. Wat nogal braafjes uit de startblokken schiet wordt steeds alternatiever en absurder. In God We Trustfund staat garant voor pure chaos in je hoofd. Wanneer drie kwart van het nummer erop zit lijkt het afgelopen, de stilte die enkele seconden duurt wordt abrupt onderbroken door een allesvernietigende breakdown.

Met The Nature Of Being New is er een plaat op de markt gebracht die instant succes moet kennen binnen het genre. Iedere hardcoreliefhebber zal de adrenaline voelen tijdens het beluisteren van deze plaat. Wanneer je Bungler hebt gevoeld zal deze band je niet meer verlaten.

Tracklist:

 1. Finders Keepers Takers Leavers
 2. Ex Wheels
 3. Double Glare
 4. Rotting Fruit (Is For The Birds)
 5. Drowning In Oil
 6. Dead Breath (Ft. Anthony Musior)
 7. Smooth Hysteria (Ft. Jorge Sotomayor)
 8. Marrow
 9. In God We Trustfund
 10. Closet Confident (Ft. Kyle Birhle)
 11. Opia
 12. Feed Him Gravel

X