Rotthier Peter

Ruim twintig jaar nadat zijn vierde album, Kill Your Enemy, in de winkel terechtkwam, komt het Duitse power thrashcoregezelschap Warpath aanzetten met een vijfde werkstukje. Na een lange stilte (lees: split) begon het bij brulboei Dicker toch te kriebelen en in 2014 besloot hij Warpath nieuw leven in te blazen. Dik twee jaar later vonden ze onderdak bij Massacre Records om de vijfde langspeler Bullets For A Desert Session wereldkundig te maken.

Warpath heeft al van bij zijn start grote indruk op mij gemaakt. Toen ik hun debuutdemo in de brievenbus mocht ontvangen begin jaren negentig, was ik meteen weg van de kracht die de songs uitstraalden. De groep presenteerde zich daar al meteen met een eigen geluid waarmee ze zich wisten te onderscheiden van heel wat andere bands die dezelfde stijlrichting uitgingen.

Die oerkracht in hun songs bleef hun handelsmerk op de eerste albums maar deemsterde toch een beetje weg ten tijde van Kill Your Enemy. Op Bullets For A Desert Session heeft de vernieuwde band die power opnieuw gevonden en klinkt Warpath als vanouds. Stevige power thrash met core-invloeden waarbij je geen minuut kan stilzitten.

Zelfs als er al eens gas wordt teruggenomen zoals in Crossings, weet de groep nog te begeesteren. Dicker weet nog steeds zijn vocale kracht toe te voegen als een extra dimensie om het geluid dat de groep creëert te vervolmaken.

Het is duidelijk: Warpath is terug en dat zullen we geweten hebben.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X