IEatHeartAttacks is een nobele onbekende in ons klein landje. De Noorse band begon in 2012 en brengt nu, vijf jaar later, het debuutalbum op de markt. IEatHeartAttacks bracht al enkele singles en ep’s uit maar nu is het tijd voor het grote werk. Iets wat de band moet bekend maken bij het grote publiek. Eens luisteren of deze Please Just Dance Death een gedroomd debuut is geworden.

Je kan deze plaat het best vergelijken met een trein in India. Wanneer deze passeert zal je er moeten opspringen wanneer deze nog aan het rijden is. Je kan best blijven zitten tot het eindstation om heelhuids deze reis te doorstaan. Met Liar opent IEatHeartAttacks furieus en dit blijft zo’n dikke 20 minuten aanhouden.

Live zal de band een intensieve show verzorgen. Zelf moeten ze uitzonderlijk scherp staan om deze energieke muziek met dezelfde overgave over te brengen. Op plaat zal het je, als hardcoreliefhebber, niet snel vervelen. Al is het niet weggelegd voor een startende muziekliefhebber. IEatHeartAttacks heeft lak aan orde en structuur en doet gewoon waar het zin in heeft.

Toch moet de band nog op zoek naar een bepalende eigenheidsfactor. Het klinkt allemaal zeer goed maar net iets te bekend. Er zijn te weinig innoverende elementen waardoor deze Noren zich helemaal niet kunnen onderscheiden. Deze Please Just Dance Death is een aardig debuut maar voor het volgende album is er dus nog progressiemarge.

Deze eerste plaat smaakt naar meer. Het laat je proeven waartoe IEatHeartAttacks allemaal in staat is en dat ziet er veelbelovend uit. Als de band dezelfde power kan uitstralen dan dat ze op album doen dan belooft het tijdens een show een zware moshpit te worden. Ik ben alvast benieuwd naar het volgende album.

Tracklist:

  1. Liar
  2. The Six
  3. Refuge Tropicana
  4. M.I.A.
  5. Two-Step
  6. Drowning Is My New Favourite T
  7. Please Just Dance Death
  8. You Will Try To Escape
  9. Black Hearts

 

X