Sebastiaan Schabon

Het Zweedse death/thrashtrio Maligner was tot op heden een onbekende band voor mij. Dat kan makkelijk te verklaren zijn daar ze nog geen twee jaar actief zijn in de metalwereld. Op 16 december 2016 brachten ze een eerste ep op de markt via Blood Harvest die de naam Demon draagt. Wordt dit weer een band om te blijven volgen of mogen we ze nu al vergeten?

Vijf tracks vind je in totaal terug op deze ep en stuk voor stuk weten ze mij omver te blazen. Ze zeggen altijd dat Scandinavië één van de meest vruchtbare gronden is als het op metalbands aankomt en dat statement wordt hier weer maar eens bevestigd.

Maligner omschrijven? Denk aan hun Duitse collega’s van Desaster, alleen nog net dat tikkeltje duisterder en sneller. Juggernaut, waarschijnlijk afgeleid van het speciale militaire pak, weerspiegelt ook perfect de thema’s die Maligner graag aanhaalt: oorlog, dood en verderf en ga zo maar door; onderwerpen die perfect bij de muziek passen.

De drie heren toveren hier serieuze krakers uit hun hoge hoed die nog lang zullen blijven nadenderen in je hoofd. Ocharme die hersenen toch, ze zullen blij zijn dat hun na vijf tracks vol blastbeats, circlepitritmes en breakdowns wat rust wordt gegund.

Dit wordt met andere woorden zeker en vast een band om te blijven volgen! Maligner schiet met Demon één van de hoofdvogels af. Hopelijk krijgen we snel meer van dat voorgeschoteld maar wees gewaarschuwd Maligner: de verwachtingen zullen hoog zijn.

Tracklist:

  1. The Die Is Cast
  2. Juggernaut
  3. Adrenaline Rush
  4. Immortalized
  5. Shattered Reality

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X