Rotthier Peter

Het oorspronkelijk Finse gezelschap Nightwish bracht eind vorig jaar met Vehicle Of Spirit een driedubbele dvd op de markt waarop, verdeeld over de drie schijfjes, evenveel concerten te zien zijn. Op het eerste schijfje speelt de band in Wembly (UK). Het tweede concert speelt zich af in het Finse Tampere en het derde zilveren ding werd opgevuld met livetracks van diverse andere concerten verspreid over de gehele wereld.

Daar de beide concerten van dezelfde tour afstammen verwacht je een setlist die bijna identiek is. Niets is echter minder waar want zowat de helft van de songs die Nightwish ten gehore bracht in Londen, staan niet op de setlist van Tampere zodat het voor de fans interessant blijft. Een verdienste van de bands, want niet elke band heeft oog voor zulke details wanneer ze meervoudig dvd werk uitbrengen.

Ook op het derde schijfje bewijzen Floor en haar Finse en Schotse vrienden dat ze niet elk concert dat ze geven herkauwen. De band past duidelijk geregeld zijn set aan, zodat ook op de derde schijf nog enkele livesongs staan die je niet eerder zag voorbijkomen.

Voor de vele fans van de groep dus een kleinood dat niet zal misstaan in hun Nightwish-collectie, ook al omdat het de eerste dvd’s zijn met de Nederlandse Floor Jansen als vaste leadzangeres. Zij bewijst in ieder geval dat ze de perfecte opvolgster is van Tarja en Annette en ze weet ook hoe ze een publiek moet bespelen. Klasse!

The Wembley Show

 1. Shudder Before The Beautiful
 2. Yours Is An Empty Hope
 3. Ever Dream
 4. Storytime
 5. My Walden
 6. While Your Lips Are Still Red
 7. Élan
 8. Weak Fantasy
 9. 7 Days To The Wolves
 10. Alpenglow
 11. The Poet And The Pendulum
 12. Nemo
 13. I Want My Tears Back
 14. Stargazers
 15. Ghost Love Score
 16. Last Ride Of The Day
 17. The Greatest Show On Earth

The Tampere Show

 1. Shudder Before The Beautiful
 2. Yours Is An Empty Hope
 3. Amaranth
 4. She Is My Sin
 5. Dark Chest Of Wonders
 6. My Walden
 7. The Islander
 8. Élan
 9. Weak Fantasy
 10. Storytime
 11. Endless Forms Most Beautiful
 12. Alpenglow
 13. Stargazers
 14. Sleeping Sun
 15. Ghost Love Score
 16. Last Ride Of The day
 17. The Greatest Show On Earth

Extras

 1. Weak Fantasy (Vancouver)
 2. Nemo (Buenos Aires)
 3. The Poet And The Pendulum (Mexico City)
 4. Yours Is An Empty Hope (Joensuu)
 5. 7 Days To The Wolves (Espoo, Barona Arena)
 6. Sleeping Sun (Masters Of Rock)
 7. Sahara (Tampa Bay)
 8. Edemah Ruh acoustic (Nightwish Cruise)
 9. Last Ride Of The Day (Rock In Rio feat. Tony Kakko)
 10. Élan (Sydney)
 11. Richard Dawkins Interview From Wembley

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X