Guttermouth is een Amerikaanse punkband die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. De band ontstond in 1988 en sindsdien staat hij garant voor een karrenvracht aan snelle humoristische punksongs. In de begin jaren bracht Guttermouth zowat om de twee jaar een nieuw werk op de markt. Toch is het nu weer tien jaar geleden dat Shave The Planet uitkwam. Met New Car Smell komen de Amerikanen met een nieuwe ep.  

Eerder dit jaar bracht de band al Got It Made uit, een driedelige ep. Met dezelfde overgave is de band nu zo’n half jaartje later terug te horen op New Car Smell. De negen nummers in zijn totaliteit zou een perfect album hebben opgeleverd daar de band nu tweemaal heeft weten uit te halen met kleine schijfjes.

De fans van het eerste uur zullen zich kunnen uitleven op de zes nieuwe songs. Punkmuziek zoals ik deze graag heb. Met een aanhoudende snelheid, een interessante vocal en de nodige bakken humor begint deze New Car Smell voor geen minuut te vervelen. Niet enkel de die-hard (punk)fans zullen zich weten te amuseren met deze nieuwste telg. Zo heeft de band af en toe wat catchy rockelementen die in combinatie met wat stevige hardcore-invloeden voor een leuk sfeertje zorgen.

Net zoals tijdens de beginjaren van Guttermouth doen de Amerikanen nog steeds waarin ze zin hebben. Het leverde ook nu weer een plaatje op die de punkliefhebbers van hun sokken zal blazen. Ook de metalliefhebbers zullen door deze plaat misschien wat meer naar de punkmuziek worden gezogen. Magnifieke plaat zo laat op het jaar.

Tracklist:

  1. Spud Like Torso
  2. Soundtrack To The End Of The World
  3. New Car Smell
  4. Perma Walkabout
  5. Mail Order Bride
  6. The Human Mulligan

 

X