Cowards zal misschien niet direct een belletje doen rinkelen bij de meesten onder jullie. Toch bracht deze Parijse band al twee full-albums op de markt en zijn ze al meermaals in zowel België als Nederland komen optreden. Deze Franse innoverende hardcoreband kleurt graag buiten de lijntjes. Zo maakt Cowards een combinatie tussen hardcore, sludge en black metal. Iets wat nu al vier jaar succes oplevert. Nadat ze vorig jaar met Rise To Infamy nog een deftig album afleverden, blijft de band niet op z’n lauweren rusten. Vanaf vandaag ligt Still in de rekken, de nieuwste ep van Cowards.

Ook op deze nieuwste telg is er weer een band te horen die zich vanaf de eerste seconde weet te onderscheiden. De boven vernoemde genres zorgen nog steeds voor een zeer divers geluid waardoor je de plaat zowel als hardore- of metalliefhebber weet te appreciëren. Cowards zal hierdoor sneller een groter publiek aanspreken, desondanks hun allesbehalve toegankelijke muziek.

Het schijfje bestaat uit drie nagelnieuwe nummers en twee covers. De drie tracks zijn stuk voor stuk krachtpatsers die je zowel live als tijdens het beluisteren thuis een enorme agressieboost zullen toedienen. De covers die Cowards hier brengt zijn voorzien van een eigen toets. Zeker de cover van Every Breath You Take zal door weinig Policefans als cover er worden uitgehaald.

Persoonlijk kende ik de band nauwelijks voor mijn eerste luisterbeurt. Spijtig dat het hier gaat om drie nieuwe nummers en twee covers. De nieuwe nummers maken me wel nieuwsgierig waardoor ik de band live zeker eens een kans wil geven. Het pikzwarte van het blackmetalgenre wordt op een, voor mij, unieke wijze gecombineerd met hardcore.

Tracklist:

  1. Still
  2. Let Go
  3. Like Us
  4. You Belong To Me
  5. One Night To Any City

 

X