Bart Van Gestel

Brant Bjork, ooit oprichter en drummer bij stonerlegende Kyuss en koning van de Palm Desert scene, heeft een soloplaat klaar. Het album luistert naar Tao Of The Devil en bevat zeven tracks welke de ziel bevatten van de Low Desert punk scene. De band zou dan eigenlijk ook in zijn volledige naam op de hoes terecht moeten gekomen zijn: Brant Bjork & The Low Desert Punk Band.

Wie Brant Bjork zegt, zegt bijna meteen Kyuss en in het verlengde zowat alles wat uit de zuidcalifornische woestijn ontstaan is qua muziek. Deze muziekstijl welke grosso-modo het midden houdt tussen bluesrock en seventies rock vind je helemaal terug in Tao Of The Devil. De trage, doomy sfeer met gitaarmuur-sound wordt aangevuld met blues en rockriffs. In combinatie met de intrinsieke zangstem van Brant Bjork zelf ontstaat zo een eclatant geheel voor liefhebbers van de betere rockplaat.

Tao Of The Devil is een relaxt album geworden met groovende allures met enkele fijne jam-outs. Het verschil met de voorganger Black Power Flower zit ‘m deze keer in het meer song-georiënteerde en groovende stonergeluid, maar dan met een soort jaren zeventig gestyleerde opbouw. Dit maakt dat het album lekker wegluistert, maar nooit meteen grote potten breekt. Vernieuwend is het niet, maar Tao Of The Devil weet wel de juiste sfeer op te roepen. Is het soms niet net dat laatste dat we zoeken in een goede plaat?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

november

Geen concerten

december

Geen concerten

X