Waar we kort na de zomer nog berichtten over het verschijnen van de eerste single van Zornheyms nieuwe album Where Hatred Dwells And Darkness Reigns, kunnen we jullie nu blij maken met het nieuws over een tweede single. Ook werden er meer details vrijgegeven over het concept en de vormgeving van de nieuwe plaat.

Belangrijke zaken eerst: de nieuwe single heet A Silent God. Deze tweede release, verschenen op 21 oktober, ligt in het verlengde van The Opposed op muzikaal vlak. Fans van extreem symfonisch materiaal gaan hier blij mee zijn. Inspiratie haalt Zornheym uit bands als Dimmu Borgir, King Diamond en Dissection.

Ondertussen weten we meer over de line-up van de band: leadgitarist Zorn heeft zijn sporen inmiddels verdiend bij Dark Funeral, de vocalen zijn voor rekening van Facebreaker-lid Bendle. Drummer van dienst is Diabolical-slagwerker Angst. De rol van bassist moet bij schrijven nog ingevuld worden. De band heeft beroep gedaan op een koor voor de gedetailleerde afwerking van de songs. Dit laatste zorgt voor een zeer rijk en fijn afgewerkt geluid.

Ook het concept en de visuele invulling is meer concreet voorgesteld: de songs worden begeleid door een soort grafische novelle die ook in de vorm van een filmpje zal verschijnen. Niet de standaard videoclips dus. De grote verhaallijn doorheen de plaat handelt over de horror van een – clichematige – psychiatrische instelling en haar gevangenen. Hieronder kan je alvast een voorsmaakje zien van wat er uiteindelijk zal gaan verschijnen. Ook de single is reeds te beluisteren en te komen via Spotify en iTunes.

X