Bart Van Gestel

Het doet ons meestal erg weinig wanneer er een band op de proppen komt met een single uit een aanstaand album. In geval van grotere bands kan je er weinig omheen. In het geval van Zornheym moeten we toch eens een uitzondering maken.

The Opposed is een nummer uit het in november te verschijnen album Where Hatred Dwells and Darkness Reigns. Bij het beluisteren van het nummer stelden we vast dat we best wel eens iets bijzonders zouden kunnen ervaren.

Zornheym is een vijftal uit Zweden. De muziek omschrijft zich het beste als symfonische extreme metal. Bij The Opposed merken we dat deze vlag helemaal de lading dekt: donkere melodieën worden gedreven door stevige riffs en technisch hoogstaand drumwerk. De dramatische opbouw en poëtische verhaalvorm versterken het gevoel dat Zornheym met het te verschijnen album hoge ogen gaat gooien.

Liefhebbers van band als Epica, Delain en consoorten zullen deze nieuwe band met open armen ontvangen. Wij kijken alvast uit naar de rest van de songs op Where Hatred Dwells and Darkness Reigns.

Zeer binnenkort verschijnt er een kortfilm met en over The Opposed op de Facebookpagina van de band. Hou deze zeker in de gaten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X