Sebastiaan Schabon

En daar hebben we Crobot weer, met zijn tweede album sinds het ontstaan van de band in 2011. Welcome To Fat City heet de tweede telg van deze jonge groove/sleazerockband en hij zag het levenslicht op 23 september via Nuclear Blast. Denk maar aan bands als Wolfmother en Clutch en je krijgt een goed idee van wat te verwachten. Zet je schrap voor een flinke brok rock ’n roll van de bovenste plank!

Qua thematiek zit het alvast meer dan snor op Welcome To Fat City. De plaat vertelt over de rijke stinkerds en de heel hooggeplaatste mensen van onze maatschappij die op een buitenaardse planeet ongestoord hun decadente gang kunnen gaan. Een stevig thema en dat weerspiegelt zich ook in de muziek. Neem nu bijvoorbeeld Play It Cool, daar hoor je niks dan pakkende maar tegelijkertijd stevige en groovende gitaarriffs en het betere slagwerk. Maar wat nog het meest opvalt aan de muziek is de zangstem van Brandon Yeagley. Hemeltjelief, wat een stembereik heeft die man zeg! Van de hoogste toppen tot de laagste regionen; Brandon is van alle markten thuis, en dat is het eerste wat het talent van deze band aantoont.

Even een onorthodox moment tijdens Steal The Show, waar Yeagley zowaar een mondharmonica bespeelt. Iets wat je totaal niet zou verwachten bij deze muziek, maar het blijkt een geweldige toevoeging te zijn. Een tweede maal wordt het talent van de band merkbaar, het laat zien dat je met iets eenvoudigs toch iets geweldig kan doen. Van het vertrouwde recept wordt nauwelijks afgeweken, het blijft allemaal lekkere groovy en pakkende rock ’n roll zonder aan kwaliteit in te boeten. Als je als band na slechts twee albums al zo een talent ontwikkeld hebt en je hebt nog enorm veel groeipotentieel, dan ziet de toekomst er zeer rooskleurig uit.

Een heerlijke plaat is het geworden, deze Welcome To Fat City van Crobot. Alhoewel de band nog maar vijf jaar actief is, hebben ze toch al hoge ogen weten te gooien, wat met deze schijf niet anders is. Een talentvolle band met groeimogelijkheden waar we zeker en vast nog van gaan horen in de toekomst.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X