Tom Moons

Iedereen kent het wel, bands die een grote evolutie doormaken tijdens hun carrière, als voorbeelden heb je natuurlijk Opeth, Metallica… Er zijn altijd een heleboel voorstanders, maar een minstens even groot deel tegenstanders. Zo maakte ook Stick to Your Guns een grote evolutie mee sinds het debuut For What It’s Worth. Waar Diamond nog enorm veel fans van het eerste  uur wist te bekoren, verdwenen bij het verschijnen van Disobedient wel een aantal hiervan. De machine staat echter niet stil en een jaar later kunnen we al genieten van een voorsmaakje van de opvolger: Better Ash Than Dust.

Wat een ep! Als dit de richting van het nieuwe album is, dan kan deze maar zo snel mogelijk gereleased worden! Stick to Your Guns maakt, zoals verwacht geen terugkeer naar de oude sound, maar borduurt gewoon verder op de unieke sound die hij wist te produceren op Diamond en Disobedient en combineert de twee albums in een klein ep’tje van vijf nummers.

De band dacht weer aan zijn fans en bracht zowel nummers uit die live een enorme pit zullen veroorzaken als echte meezingers. Zo is het eerder uitgebrachte en goed onthaalde Universal Language een mooi voorbeeld van het eerste en The Suspend een emotionele meezinger. Net zoals op vorige platen schuwt Jesse Barnett geen enkel controversieel onderwerp, komt vaak zeer venijnig uit de hoek en toont zijn gedachten over onder andere de ondertussen al talloze zinloze moorden door politieagenten in de Verenigde Staten.

Stick to Your Guns bewijst alweer waarom de band wordt gerekend bij de meest getalenteerde hardcorebands van het moment. Als je van melodische hardcore houdt, twijfel dan niet en beluister deze ep meteen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

02feb18:3023:00Harakiri For The Sky + Schammasch + Groza @ Het Entrepot - Brugge

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

maart

Geen concerten

X