Try-out King Hiss + The K. – 16 september 2016 Hoogstraten
Bart Van Gestel

Omdat een beetje curieus zijn naar een nieuwe album in mijn aard ligt, ging ik gretig in op de uitnodiging om naar één van de try-outs af te zakken van King Hiss, in voorbereiding op zijn nakende releaseshow van zijn tweede plaat Mastosaurus. Op vrijdagavond 16 september karde ondergetekende richting Hoogstraten, waar King Hiss, samen met The K. in club Cahier De Brouillon present tekende voor een avondje vertier.

Het achterste deel van de Cahier De Brouillon is ingericht als podiumruimte, met daarvoor voldoende ruimte voor een tweehonderd tal personen. Bij aankomst stonden de drumkit en gitaren van de supportband The K. inmiddels klaar. Even na tienen beklom het drietal (afkomstig uit de lijn Gent – Brussel – Luik) de bühne. De mij tot op heden onbekende band speelt noiserock in zijn simpelste vorm. De eenvoudige combinatie drum – bas – gitaar zorgt voor een rauw geluid in combinatie met de luidkeelse zang van Sebastien von Landau.

Opmerkelijk was vooral het einde van het concert, waarbij de band te kennen gaf dat ze plaats moesten ruimen voor King Hiss. Ze namen de betekenis van de uitspraak letterlijk door de volledige drumkit, samen met bas én gitaar naar het publieksgedeelte te verhuizen en daar een climax te breien aan het explosieve optreden. De schoen van Sebastien mochten we achteraf zelf nog richting backstage gooien.

Met enige vertraging (try out, remember) steekt King Hiss van wal met een compleet nieuwe setlist doordrongen met nummers uit het nog te verschijnen Mastosaurus. Voor de meeste fans was het een eerste kennismaking met de nieuwe plaat. Maar liefst negen van de twaalf gespeelde song zullen op het aankomende album staan. Omdat het nieuwe werk nog niet gekend is, ging de zaal eigenlijk pas echt los bij de bekende nummers zoals Serpentagram, Sadlands of Snakeskin. Toch kon King Hiss reeds de goedkeurende blikken en dito applaus voor de nieuwe songs ontvangen. Dit belooft alleszins voor wat komen gaat. Wij kijken alvast uit naar de releasedatum van Mastosaurus: 31 oktober 2016.

king_hiss_try-out_cdb_16092016

Setist:

Homeland
Tourniquet
Black Sea. Slow Death
Serpentagram
We Live In Shadows
Mastosaurus
Snakeskin
Stuck In A Hole
Egomaniac
Sadlands
Renegade
Killerhand

Foto met dank aan Chrystophe Brysse

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X