Electrocution - Psychonolatry
Label: Goregorecords
70
Ashley Bickx

2018 ging gepaard met enkele verrassende, nieuwe ontdekkingen op het gebied van Italiaanse death metal. En die lijn trekken we in 2019 gewoon vlotjes door moeten ze bij de band Electrocution gedacht hebben, want op 8 februari verschijnt de derde worp van deze tot op heden vrij onbekende death metal band via het label Goregorecords. Of er wederom effectief sprake is van een aangename kennismaking, kom je hier te weten.

Ondanks het feit dat deze Italianen inmiddels bijna dertig jaar actief zijn, is deze Psychonolatry toch nog maar wapenfeit nummer drie. Niet verwonderlijk als je weet dat de band vanaf 1997 tot 2014 op non-actief heeft gestaan. Feit is wel dat de deze lange hiaat de band duidelijk deugd gedaan heeft, want het spelplezier druipt van deze schijf af. De initiële brutale death metal heeft plaats gemaakt voor een iets technischere variant zonder te vervallen in overmatig complexe composities.

De nummers staan bol van de snedige gitaarrifs, de interessante hooks en de vele tempowisselingen. Nummers als Divine Retribution en Of Blood and Flesh razen als een allesvernietigende wervelwind voorbij en laten een aangename portie death metal horen. Naast snedigheid deinst Electrocution er bovendien niet voor terug om op sporadische momenten het gaspedaal kortstondig los te laten en een iets meer beschouwende passage in te lassen. De kortstondige melancholische passages tijdens het nummer Bologna en de eerder ingetogen, korte outro van het nummer Misanthropic Carnage komen de dynamiek op dat vlak alleen maar ten goede.

Naast de vele pluspunten zijn er toch ook wel enkele bemerkingen te maken. Frontman Mike Montagutio beschikt dan wel over een bij momenten vrij krachtige strot, maar qua articulatie en verstaanbaarheid is er nog heel wat ruimte voor progressie. Bovendien hadden de vocalen net iets meer op de voorgrond mogen staan en had het artwork net iets sterker mogen zijn.

Concluderend mogen we dan ook stellen dat de kennismaking met Electrocution op zijn minst als aangenaam te bestempelen valt. Deze Italianen zullen de liefhebbers van de eerder technische death metal zeker kunnen bekoren. Hopelijk vallen de puntjes van kritiek niet in dovemansoren. Het volgende album zou misschien wel eens een ferme knaller kunnen worden…

Tracklist:

 1. Psychonolatry (The Icons of God and the Mirror of the Souls)
 2. Hallucinatory Breed
 3. Bulåggna
 4. Warped
 5. Of Blood And Flesh
 6. Misanthropic Carnage
 7. Malum Intra Nos Est (Seneca I Century AD)
 8. Divine Retribution
 9. Organic Desease of the Sensory Organs
 10. Bologna
 11. Premature Burial (re-recorded)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X