Zingem Beeft – De Griffel, Ouwegem – Preview
Eef
Zingem beeft 2018

Wie rust en stilte wil, moet naar De Vlaamse Ardennen komen. Een paradijs voor wandelaars en wielertoeristen. Maar soms kan diezelfde silte oorverdovend zijn en dus hebben enkele mensen hun koppen bij elkaar gestoken om de streek eens goed te doen beven. Enter Zingem Beeft. Wie nog twijfelt om die derde november van 2018 richting deelgemeente Ouwegem te trekken, hier een preview.

Turpentine Valley, uit Zulte, mag het feest openen met zijn instrumentale post-metal. Geen betere band om het festival rustig te starten. Het is te zeggen: zolang het duurt, want de Turpentine Valley, laat de muziek geregeld uitmonden in een muur van geluid. Even abrupt breekt de band diezelfde uitbarsting compromisloos af, als was het de stilte voor het onweer. Hierbij wordt niet vergeten dat traumatische lang uitgesponnen instrumentale stukken eerder als ballast kunnen aanvoelen en dus wordt alles lekker strak gehouden. Episch!

Daarna is het tijd voor de enige echte nieuwe golf van de Waregemse metal: Ironborn. Deze band ontstond uit de assen van Baremouth in 2014 en is één van de snelst groeiende Belgische metalbands; elk festival wil deze band in zijn line-up of ze zien het respectievelijke fest als mislukt. Zingem Beeft check. Deze potige metal zal erin gaan als zoete koek en zal dus ook zeker medeplichtig zijn aan het doen beven van Zingem.

Tijd voor een streepje metalcore dan maar? Graag. Signs of Algorithm houdt zich gaarne met wiskunde bezig; er zijn tekenen van algoritmes in de muziek terug te vinden. De band combineert verschillende genres en verschillende invloeden bij het creëren van nieuwe songs. De bandnaam is dus niet toevallig gekozen. Verwacht je dus maar aan een strakke, groovy, technisch hoogstaand optreden daar in Ouwegem. Nog een algoritme: de band speelt overigens een thuismatch, want Zingem moet zowat het geografisch middelpunt zijn van alle woonplaatsen van de bandleden samen.

Hexa Mera komt het zaakje deze avond afmaken met zijn groovy melodieuze death metal met filosofische inslag. Zo hebben wij onze death metal het liefst. De band heeft als opwarming voor Zingem Beeft vorig jaar Graspop Metal Meeting aangedaan ( Signs of Algorithm trouwens ook, hetzij in 2018), red.) en is de geschikte kandidaat om De Griffel finaal met de grond gelijk te maken. De after party zal noodgedwongen moeten plaatsvinden in openlucht.

Tot slot nog een bijkomend vraagje aan Hexa Mera: brengen jullie de 13 gastvocalen uit Union mee? Dat zou er los over zijn edoch ongezien machtig! Dit terzijde.

Zingem Beeft vindt plaats op zaterdag 3 november 2018 in de Griffel te Ouwegem. Ticket kosten in voorverkoop €5 en zijn te verkrijgen door 5 euro te storten op rekeningnummer BE47 7340 4395 7880 van Agera Events met vermelding van uw naam en emailadres. Uw e-ticket wordt u dan toegestuurd per email.

Voor de eventpagina op Facebook, klik hier.

Slået op af Agera Events i Tirsdag den 12. juni 2018

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X