Drowning - 23
Label: Demons Run Amok
80
Bjorn Wielockx

Van de startende hardcorebands zijn er groot deel die het opzwepende genre proberen te combineren met hip-hop. Er zijn er maar weinige die hierin slagen, veelal levert het een te commercieel geheel op, welke bij een groot deel van de fanbase als not done wordt beschouwd. Onlangs ontving ik de nieuwste plaat van de Amerikaanse hardcoreband Drowning. 23 werd door het label aangeraden voor fans van Deez Nuts, Nasty, E-Town Concrete en Knocked Loose. Laat drie vierde van deze bands nu bij mijn persoonlijke favorieten behoren. Ik was benieuwd of Drowning mij, net zoals Rise Of The Northstar en paar jaar terug, meer dan aangenaam kon verrassen met een stevig potje “hipcore”.

De invloeden van Deez Nuts zijn gelukkig voor mij persoonlijk naast de vocal nagenoeg afwezig. Geen commerciële toestanden, maar hardcoremuziek die door middel van hip-hop wat toegankelijker oogt, maar aan agressie helemaal niet heeft moeten inboeten. De gitaarlijnen kan je linken aan die van Nasty en Knocked Loose, en zijn dus eerder beatdowngericht. Door de extremere gitaarlijnen en bijhorende explosies zal de hardcoreliefhebber die absoluut geen hip-hop bij zijn muziek wenst, toch om de tuin worden geleid en de kracht van Drowning accepteren.

Toeganelijke beatdown, het bestaat! Drowning weet op een unieke manier het uiterste van het hardcoregenre (beatdown) te combineren met lome hip-hop. Dit alles zonder de waarden van het genre uit het oog te verliezen. De invloeden uit het urbangenre zorgen voor de nodige eigenheid, welke meermaals voor een knaller zorgen. Op deze 23 staan met Gods en Run It twee nummers die niet van hetzelfde kaliber zijn als de rest. Het klinkt allemaal veel te braaf en te repetitief waardoor Drowning klinkt als een dertien in een dozijn metalcorebandje.

Het zijn slechts twee mindere nummers, de acht andere hebben wel allemaal hun eigen kwaliteit. Nummers als World Of Snakes, Fake, My Resonse en U.A.S.H zullen menig hardcoreliefhebber niet onverschillig laten. Van de eerste van het net opgesomde rijtje heeft de band vorig jaar een videoclip uitgebracht, die je onderaan dit artikel kan terugvinden. Het laat zien aan wat je je kan verwachten tijdens een show van de Amerikanen, en dat oogt net zoals de muziek spectaculair.

Drowning heeft met 23 een meer dan sterk album uitgebracht. Wanneer deze plaat de juiste ondersteuning krijgt en ze ook door de juiste bands worden opgepikt om te toeren, zal het niet lang duren eer de scène deze eigentijdse hardcoreband omarmt.

Tracklist:

  1. Danny Gunnz
  2. World Of Snakes
  3. Gods
  4. Burnin Alive
  5. Fake
  6. Run It
  7. Want It More
  8. Uninspired
  9. My Response
  10. U.A.S.H

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

november

Geen concerten

december

Geen concerten

X