Bjorn Wielockx

Met een gitaar en drumstel kom je al ver moeten de gebroeders Beck hebben gedacht. Met hun tweetjes zijn ze zo’n twee jaar geleden gestart met Cassels. Een punkband die ervoor bekendstaat graag buiten de lijntjes de kleuren. Na drie uitstekende ep’s  brachten de Britten begin dit jaar Foreword op de markt, een cd die de voorgaande werkjes bundelde en drie nieuwe nummers voorstelde. Sinds enkele weken ligt de eerste debuutplaat van Cassels in de rekken, benieuwd of we weer een unieke band rijker zijn.

De eerlijkheid gebied me mee te geven dat ik allesbehalve een punkfanaat ben. Zo nu en dan kan ik wel een liedje verdragen, maar de meeste bands weten me niet voor een langere tijd te entertainen. De punk die de mannen van Cassels voorschotelen is atypisch voor het genre, en laat dat me nu als muziek in de oren klinken. Zo zijn Jim en Loz Beck niet vies van wat metal, noise-, indie- of (post)hardcore-invloeden.

Tijdens de eerste minuten van Epithet werd ik niet echt van m’n sokken geblazen door de Britten. Al heeft het niet lang geduurd eer ik de kracht/genialiteit van Cassels begon aan te voelen. Het zit namelijk zo dat de vocal nogal toegankelijk is, het doet me bij momenten denken aan de Kaiser Chiefs of Franz Ferdinand. De muziek die ze als tegengewicht gebruiken maakt alles goed. Zelfs de vocal zorgt voor het nodige je m’en fous gehalte, iets wat elke punkband op de één of andere manier succesvol moet proberen over te brengen.

Met You Turn On Utopia heeft de band een waar pareltje afgeleverd. De balans tussen hemel en hel zijn flinterdun waardoor de switch tussen beide probleemloos kan gemaakt worden. De riff die voor de omschakeling zorgt is zo geniaal dat deze in een zaal voor een ware explosie zal zorgen. Waarna het geheel weer vertraagd wordt… Tot wanneer Cassels de gaspedaal weer vol induwt. Sing-alongs, crowdsurfers en een fijne moshpit zijn het logische gevolg van deze meesterlijke track.

De gebroeders Beck hebben een vette sound te pakken die niet alleen catchy en rockerig klinkt maar ook nog eens gemeen hard en chaotisch uit de hoek kan komen. Samen zorgt het voor een verfrissend geluid dat elke muziekliefhebber die graag wat origineels beluisterd een kans moet geven.

Tracklist:

  1. Coup
  2. Let
  3. War Is A Really Clever Metaphor For Divorce
  4. Where Baseball Was Invented
  5. You Turn On Utopia
  6. Sepia Good Times
  7. This Song Has A Name But We Don’t Like To Talk About It
  8. Motor Skills
  9. Chewed Up Cheeks

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X