Bjorn Wielockx

De Denen van Psy:Code hebben met de twee albums dat ze tot dusver hebben uitgebracht aardig wat teweeg gebracht in de metalscene. Zo hebben ze mogen touren met kleppers als Slayer, Mastodon en Trivium. Enkele weken terug bracht de band met Morke een nieuw album op de markt. De commentaren zijn allemaal lovend, een nieuwe toonaangevend band is opgestaan. Het nieuwste album combineert de twee voorgaande albums tot één overweldigend geheel.

Persoonlijk had ik tot enkele weken geleden nog nooit gehoord van Psy:Code, al werd het me wel vanaf de eerste minuut duidelijk dat het hier om een zeer talentvolle band gaat. Het hele album ademt vernieuwing waardoor je je niet snel zal vervelen. Doordat de band niet vastklampt aan één genre weet het verfrissend uit de hoek te komen, zonder in te boeten aan kwaliteit.

De furie/adrenaline die zo’n uurtje door je woonkamer, auto of werkplaats raast, geven je de gewenste energie-injectie. Live gaat de band stevig kunnen uithalen, door de hardcore-elementen leent de muziek zich perfect voor het stevigere moshwerk. De combinatie tussen enerzijds het destructieve en anderzijds het hoogstaand gitaristisch niveau zorgt ervoor dat zowel de metalheads als de hardcoreliefhebber vanaf de eerste noot overtuigd zal zijn door Psy:Code.

Vaak zijn de songs van dergelijke bands in te delen in de twee genres: de ene keer leunt het wat meer naar de metal, terwijl het volgende nummer wat meer hardcoregetint is. Dit is absoluut niet het geval met de muziek op Morke. De sound die je tijdens de eerste track Leech hoort, zal nog steeds te horen zijn op de afsluiter The Strain. Daar Psy:Code zo extensief is, kan het een vaste sound hanteren.

Het is duidelijk dat ik helemaal weg ben van de brutale/geniale sound van de Denen. Er zijn maar weinig bands, waarvan ik vooraf nog nooit heb gehoord, die me zo van m’n sokken weten te blazen. Ik ga nog vaak genieten van dit prachtige album en hoop de Denen volgend jaar te verwelkomen op één van de Belgische metalfestivals.

Tracklist:

 1. Leech
 2. Ghost Of You
 3. Loosen The Tight
 4. Riven
 5. Iskolde Ojne
 6. Paralyzed
 7. The Sky Is Broken
 8. Introspective
 9. Mountains
 10. The Monument
 11. In The Sound
 12. Stay Disappeared
 13. The Strain

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X