Ashley Bickx

Als fan van Deez Nuts heb je gewoonweg de zekerheid dat je om de twee jaar weer een nieuw schijfje van deze band in jouw cd-speler kan pleuren. Op 7 april 2017 is het weer bingo, want dan verschijnt ondertussen al de vijfde langspeler van dit Amerikaanse/Australische hardcoregezelschap via het label Century Media. Dit keer heeft het kind de naam Binge & Purgatory meegekregen. 

Het album opent met het instrumentale Binge dat gekenmerkt wordt door een leuke, opbouwende toon, waarna het album echt van start gaat met het nummer Purgatory. Vanaf de eerste noten van dit nummer, weet je als luisteraar gewoonweg voor de volle honderd procent dat je naar een album van Deez Nuts zit te luisteren. Alle elementen waardoor de band naambekendheid heeft verworven in binnen- en buitenland zitten verwerkt in dit ruim twee minuten durende nummer.

op nummer drie, Antidote, schakelt Deez Nuts een tempo hoger, waardoor je er prat op kunt gaan dat dit nummer live weer voor de nodige brokstukken zal zorgen. Bovendien krijgen we hier een eerste gast te horen. Niemand minder dan Scott Vogel van de hardcoreband Terror brult een aardig potje mee op dit nummer.

De volgende nummers op dit schijfje dragen allemaal de typische Deez Nuts-stempel. Het zijn stuk voor stuk oerdegelijke songs, maar toch heb je het gevoel dat het de band soms wat aan originaliteit mist.

Op het nummer, Lessons Learned, herkennen we meteen het stemgeluid van Jamey Jasta, frontman van Hatebreed, wat het nummer een extra dynamiek meegeeft. Ook de daaropvolgende nummers zijn stuk voor stuk korte, krachtige hardcoresongs die er bij de fans als zoete broodjes in zullen gaan. Uiteindelijk klokt het hele album af op iets meer dan een half uur.

Binge & Purgatory is het logische vervolg op het in 2015 verschenen Word Is Bond. De meeste bands proberen steeds vernieuwend uit de hoek te komen, maar dat is iets waar Deez Nuts volkomen lak aan heeft. Begrijpelijk ook, want de populariteit van de band is nog steeds stijgende. Bovendien merk je gewoon dat de leden van Deez Nuts met een grote smile op hun gezicht staan te musiceren. Wat oorspronkelijk begon als een ideaal excuus om exorbitante hoeveelheden alcohol te kunnen nuttigen is na vijf langspelers uitgedraaid op een project waar niemand in de metalwereld meer omheen kan. Deez Nuts bevestigt met dit album hun status als prima hardcoreband, want de nummers op dit album zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat het publiek op de grote festivals deze zomer weer uit zijn hand zal eten.

Tracklist:

 1. Binge
 2. Purgatory
 3. Antidote
 4. Commas & Zeros
 5. Break Out
 6. Discord
 7. Lessons Learned
 8. Carried By Six
 9. Cakewalk
 10. For What It’s Worth
 11. Hedonistic Wasteland
 12. Remedy
 13. Do Not As I Do

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

september

Geen concerten

oktober

Geen concerten

X