Bjorn Wielockx

Na succesvolle platen van bands als Gift Giver en Keychain heb ik weer hoop voor de jongere generatie nu metalbands. Beide bands dienden op eigen wijze het genre een kwaliteitsinjectie toe. Wanneer ik Angry White Elephant beluisterde op de sociale kanalen was ik onmiddellijk overtuigd. Deze Duitse band brengt met vs. The Wooden Cobra het debuutalbum op de markt.

Wat meteen opvalt is de intro, punkliefhebbers zullen deze vanaf de eerste noot/tekst linken aan die vanop het cultalbum Smash van The Offspring. Heel deze vs. The Wooden Cobra kent invloeden van deze Amerikaanse punkband maar hiernaast zijn er nog tal van invloeden terug te vinden. Meest actief zijn de invloeden van Limp Bizkit.

Zoals er zijn scratchen, de commerciële vocal, de scream en rapstukken. Toch heeft Angry White Elephant genoeg eigen kenmerken waardoor je onmogelijk over een kopie kan spreken. Fans van het nu metalgenre moeten deze Duitsers uit Dortmund zeker eens een kans geven. Je zal aangenaam verrast worden.

Old-School metalliefhebbers  staan erom bekend om het nu metalgenre vaak maar niets te vinden. Misschien dat de Duitsers daardoor tactisch kozen om wat punkelementen over te hevelen naar hun intense mix. Hierdoor breiden ze het bereik niet alleen uit, het is ook de kracht van Angry White Elephant.

Met Frontflip, Self Ignition, Deff People, Spyrograph, Nightmare On Wallstreet en Dortmund Dropkick heeft de band zes zeer sterke nummers uit gebracht. Iets minder dan de helft van de nummers op deze vs. The Wooden Cobra hebben me aangenaam verrast. De rest waren zeker geen slechte nummers maar miste net wat meer cachet om zich echt te onderscheiden.

Vs. The Wooden Cobra zal ik nog vaak opleggen, het is een begin van een nieuw fenomeen binnen het kleine assortiment kwaliteitsvolle bands in het genre. Angry White Elephant heeft alles om een belangrijke speler te worden. Ik ben nu al benieuwd naar de opvolger van dit prachtige debuutalbum.

Tracklist:

 1. Intro
 2. Guttony
 3. Frontflip
 4. Self Ignition
 5. Scarz
 6. Deff People
 7. Rebel Assault
 8. The Hive
 9. Spyrograph
 10. Nightmare On Wallstreet
 11. Dortmund Dropkick
 12. vs. The Wooden Cobra
 13. Rainmaker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X