Rotthier Peter

Stephen Pearcy is bij het metalen publiek vooral bekend als zanger van Ratt, een Amerikaanse band die begin jaren tachtig furore maakte in het glamrockcircuit. De carrière van de band werd er eentje met ups en downs, maar Pearcy bleef altijd een bezige zingende bij. Tijdens de periodes dat Ratt op zijn achterwerk lag, experimenteerde Stephen met andere metalgenres in bands als Arcade, Vicious Delite, Nitronic en Vertex.

De laatste reünie van Ratt dateert al van 2007 toen de heren het album Collage uitbrachten en nog even een paar jaar lekker rondtoerden en onder andere ook Graspop aandeden. Een echt lang leven was deze nieuwe samenvloeiing niet beschoren. Want sinds een paar jaar is Pearcy opnieuw op zichzelf aangewezen en met dit Smash is hij ondertussen ook al toe aan zijn vierde solo-album.

De dertien songs op Smash kan je onderbrengen in het straatje van de ongecompliceerde Amerikaanse heavy rock zoals Guns ’n Roses dat midden jaren tachtig aan het publiek presenteerde. Lekkere rockers zoals I Know I’m Crazy en Hit me With A Bullet worden afgewisseld met niemendalletjes als What Do Ya Think of Lollipop. Dat zorgt echter wel voor leuke afwisseling tussen de songs en zelfs niemendalletjes kunnen lekker klinken in het geheel.

Aan het eind tracht Pearcy het met een rauwe ongepolijste ballad, Summers End, die net dat tikkeltje extra bevat om boven de middelmatige ballad uit te stijgen. Dat is ook meteen de conclusie voor Smash, een lekker in het gehoor liggend heavy rockalbum dat net iets meer biedt dan de gemiddelde heavy rockband.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X