Scourge Of The Enthroned, het inmiddels elfde album van de Braziliaanse deathmetallers Krisiun is uit. Amped-Up trok zich terug in een hoekje met de koptelefoon over de oren om krap veertig minuten old-school death metal tot zich te nemen. Het is sinds The Great Execution geleden, mijn vorig contact met deze band. Dat album viel bij uw Dienaar best in de smaak met een regelmatige rotatie tot gevolg. Anders verging het met Forged in Fury. Deze plaat glipte tussen de mazen van het luisternet. Als we de persflyer er op na lezen, lijkt het of de band zelf door had ..

Krisiun - Scourge of the Enthroned

Release datum: 7 september 2018
Algemeen
User Rating : Be The First One !

Scourge Of The Enthroned, het inmiddels elfde album van de Braziliaanse deathmetallers Krisiun is uit. Amped-Up trok zich terug in een hoekje met de koptelefoon over de oren om krap veertig minuten old-school death metal tot zich te nemen.

Het is sinds The Great Execution geleden, mijn vorig contact met deze band. Dat album viel bij uw Dienaar best in de smaak met een regelmatige rotatie tot gevolg. Anders verging het met Forged in Fury. Deze plaat glipte tussen de mazen van het luisternet. Als we de persflyer er op na lezen, lijkt het of de band zelf door had dat ze niet dezelfde richting moesten blijven uitrazen.

Forged In Fury (uit 2015) bevatte meer tragere stukken en was daarom een meer complexe plaat. Ondanks de kortere speelduur dan voorganger The Great Execution voelde Forged In Fury toch meer stroef aan om het helemaal uit te zitten. Het voornemen om in te boeten aan snelheid en techniciteit deed hen geen goed. Gelukkig werd het roer op het nieuwe Scourge Of The Enthroned helemaal omgegooid. De meer compacte structuur laat de songs steviger uitpakken. Het immer strakke en bijna onmenselijke drumwerk van Max Kolesne staat als een huis. Broerlief Moyses inspireerde dan weer een batterij riffs en solo’s bij elkaar. Daarbij is een band als Slayer nooit ver weg.

Krisiun 2018

Krisiun: Alex Camargo, Moyses en Max Kolesne

De plaat werd compromisloos, en met een live-vibe in het achterhoofd, opgenomen in de Stage One Studio van Andy Classen. Dit betekende voor de band ook een terugkeer naar dezelfde zoden waar The Great Execution werd opgenomen. Scourge Of The Enthroned betekent ook een reflectie naar het verleden van Krisiun. De song Demonic III bevat riffs die we ook terugvinden op Krisiuns debuut Black Force Domain. Een cadeau voor de fans van het eerste uur, en een eresaluut naar het prille begin van de band.

De titel van het album verwijst volgens de band naar de gehekelde ‘Amerikaanse’ sound, oftewel plastieken death metal. Hierbij verwijzen ze naar het stelselmatige gebruik van elektronische hulpmiddelen die de gespeelde fouten uit de muziek trekt. Krisiun is al jaren voorvechter van een organisch natuurlijk geluid. De keuze om dit in de verf te zetten in de albumtitel is hier een harde getuige van. Tekstueel is Scourge Of The Enthroned een uitlaatklep voor de hedendaagse gebeurtenissen op het wereldtoneel. Religieus gekrakeel, de vluchtelingentragedie, oorlog…

Wat ons betreft heeft Krisiun opnieuw de juiste flow te pakken. De band slaat opnieuw ongenadig toe met acht rake klappen in het gezicht. Een veelbelovend resultaat in aanloop naar het dertigjarige bestaan van de band over twee jaar.

Tracklist:

  1. Scourge of the Enthroned
  2. Demonic III
  3. Devouring Faith
  4. Slay the Prophet
  5. A Thousand Graves
  6. Electricide
  7. Abysmal Misery (Foretold Destiny)
  8. Whirlwind of Immortality

7/10

Krisiun - Scourge Of The Enthroned

Label: Century Media Records
Release Datum: 7 september 2018
Krisiun website
Krisiun Facebook

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
X