Eerste optreden van Carnation in België (in 2024)
Vanpevenaeyge Carly

Op zaterdag 2 maart waren we te gast in Torhout op een organisatie van vzw Strike. Deze vzw heeft al een roemrijk verleden in het organiseren van optredens, veelal in zaal De Mast. Maar deze vzw wil Club De B (bekend in het verleden van het ter ziel gegane festival Troyfest) terug in de spotlights plaatsen en in de toekomst meer evenementen in organiseren. Deze keer hadden ze een programma in elkaar gebokst met 3 bands die het hele zware werk niet schuwen. Straight To The Bar, Coffin Feeder en Carnation (eerste en tevens één van de weinige Belgische optredens van deze band dit jaar).

Straight To The Bar

         

STTB is een brutal metalcoreband uit de streek van Aartrijke, de streek van de H8000-scene. Opgericht in 1999 en na een “kleine“ pauze de draad na 20 jaar terug opgenomen. In 2023 gingen ze terug de studio in en brachten de singles Born in Chaos en The Enemy uit. En blijkbaar waarderen ze dit wel in West-Vlaanderen, want de zaal liep al goed vol voor deze band. Na 3 nummers was dit publiek genoeg opgewarmd en kwamen de eerste moshpits tevoorschijn. Met nog een cover van Pro-Pain er bovenop kookte de zaal een eerste maal over.

Coffin Feeder

       

Tweede kookpunt van de avond was Coffin Feeder. Deze samengestelde (super-) band bestaat uit leden van Aborted, Leng Tch’e en Fleddy Melculy  en spuwen een energieke mix van groovende death metal, grind en hardcore uit. Direct de beuk erin was dan ook het motto van deze band bij een zaal die goed vol gelopen was. Moshpits, walls of dead en serieus headbangen, alles vroeg frontman Sven aan het publiek en deze verzoeken werden dan ook direct ingewilligd. Met een paar grappen en grollen verliep de set vlekkeloos tot op het moment dat de band vroeg om aan alle kaalhoofdigen eens goed te headbangen, viel het geluid wel weg zeker. Gelukkig kregen deze harige mensen een herkansing op Doomday Device en verliep alles perfect.

Carnation

                           

Carnation speelde zijn eerste show in België in 2024 en eigenlijk was het dus een soort cd-première van het nieuwste album Cursed Of Demise (althans in West-Vlaanderen). Tevens presenteert frontman Simon zichzelf met een nieuwe look. Niet meer het bloedig gezicht, maar een iets lichtere verfijnde opmaak. De set zelf bevatte uiteraard nummers uit hun nieuwste album, maar deze werden ruim verdeeld over de set. Verder werd er geput uit de ondertussen toch wel ruime catalogus, die Carnation in die dikke tien jaar uitgebracht heeft. Waarvan het grootse deel uit Where Death Lies (2020) kwam. Tussen hun full albums door heeft Carnation ook nog een paar singles uitgebracht (Necromancer en Stench Of Death) en uiteraard werden deze nummers ook in de set verweven. Bisnummer van dienst was weggelegd voor Hellfire uit hun in 2018 uitgebracht album, Chapel Of Abhorrence.

Tracklist

 • Herald Of Demise
 • Iron Disipline
 • Stench Of Death
 • Maruta
 • Cycle Of Suffering
 • Reincarnation
 • Sepulcher Of Alteration
 • Replicant
 • Cursed Mortality
 • Metropolis
 • Necromancer
 • In Chasms Abysmal
 • Hellfire

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X